Instagram takipçi satın al
Yaşam - insan

Soğuk Kış için 23 Yeni Sağlık Önerisi

istanbul temizlik şirketi

Kış ayları diğer aylara çok daha fazla soğuk olduğundan dolayı insanlar üzerinde çok daha fazla strese sebep olabilmektedir. Kar ve soğuk bir araya geldiğinde ise bizlerde çeşitli ağrılara, grip, uyuşukluk ve grip gibi birçok şekilde bize zarar verebiliyor aynı zamanda cildimizde kuruluklara da sebep olmaktadır.

Kışın vücudun daha çok yiyecek istediğini fark ettiniz mi? Bu doğaldır çünkü vücut bu streslere karşı kendini beslemeye çalışmaktadır. Fiziksel olarak daha az aktif olabiliriz. Daha az fiziksel aktivite ile çok fazla yiyeceği birleştirmek, kötü sağlık ve kilo alımı sonuçlarını doğurur.

Sağlığımızı ve ideal kilomuzu korumak ve kışın soğuğa, nemsizliğe ve kuruluğa çare bulmak için aşağıdaki 23 yola göz atın.

Kış İçin 23 Yeni Sağlık Önerisi

Kış İçin 23 Yeni Sağlık Önerisi

 Susuzluğu önlemek için sıcak su ve bitkisel çaylar gibi 6 – 10 bardak sıcak sıvı içilmelidir.

  1. Dolaşımınızı arttırmak ve vücudunuzdaki sıcaklığı arttırmak için taze hazırlanmış ılık yiyecekler yiyin.
  2. Sıcak, doğal elyaflı giysiler giyerek kendinizi sıcak tutun.
  3. Bağırsakları temiz tutmak için lif alımınızı artırın.
  4. Avokado, pancar, brüksel lahanası, havuç, balkabağı, tatlı patates, lahana, soğan ve maş fasulyesi(Sarı Fasülye) gibi güçlendirici, sıcak tutan sebzeleri yemeklerinize ekleyin.
  5. Yeterince uyuyun. Gecelik 7-8 saat uykuya ihtiyacımız vardır. Yeterince uyumadığımız zaman, bedenlerimiz hastalığa karşı savunmasız hale gelirler. Uyku vücut için adeta yakıttır!
  6. Bu mevsimde vücudu dengelemek için turp, roka, hindiba ve lahana gibi acı yeşilleri yiyin.
  7. Domates, salatalık ve yapraklı maruldan uzak durun (bunlar yaz yemeklerini soğuturlar).
  8. Bu kuru mevsimde cildi nemlendirmek ve sinir sistemini sakinleştirmek için günlük bir susam yağı masajı yapın. Susam yağı kuru cildin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayan yağ asitleri bakımından zengindir.
  9. Her gün temiz havada 20 ila 60 dakikalık bir yürüyüşe çıkın. Soğuk olduğunda bile, bu size dünya ve temiz hava ile bağlantı kurmanıza yardımcı olur.
  10. Zencefil, tarçın ve kakule gibi baharatlarla vücudu ısıtan bitkisel çaylar için.
  11. Bağışıklık sistemini zayıflatan rafine şekerden kaçının.
  12. Bağışıklık sistemini güçlendirecek olan Manuka Bal gibi sağlıklı tatlandırıcılar (sınırlı miktarlarda), düşük glisemik indeksi ile demir ve diğer mineralleri ve hindistan cevizi şekeri ile dolu olan pekmezi kullanın.
  13. Kitap okuyun, müzik dinleyin, meditasyon yapın veya sizin için ne huzur veriyorsa onu yapın. İyi dinlenme, denge kurmak için çok önemlidir.
  14. Badem, Kaju, Brezilya fıstığı, Ceviz, Fındık, Keten tohumu ve Susam tohumu gibi fındık ve tohumları (sınırlı miktarlarda) yiyin. Bunlar gerekli vitaminleri ve doğal yağları sağlayacak ve vücudu sıcak tutmak için gerekli besinleri sağlayacaktır.
  15. Sindirime yardımcı olmak ve gazı ortadan kaldırmak için Rezene, Kimyon, Kişniş, Zencefil, Anason, Tarçın, Karabiber, Zerdeçal, Hardal tohumu ve Kakule gibi baharatlar kullanın.
  16. Soğuk yiyeceklerden ve buzlu içeceklerden kaçının; Bu da kışın dondurma yememeniz anlamına geliyor.
  17. Direkt güneş ışığını olabildiğince alın. Kışın daha az güneş var, ama vücudunuz onu seviyor.
  18. Özellikle soğuk algınlığı ve grip hastalığına eğilimli iseniz, süt ürünleri, yumurta ve buğday gibi mukus oluşturan yiyecekleri tüketmeyi azaltın.
  19. Quinoa, karabuğday, kahverengi pirinç ve darı gibi glütensiz tahıllar yiyin; Onlar besinlerle doludur ve hassas kış sindirim sisteminin tıkanmasına yol açmaz.
  20. Rafine yağları ortadan kaldırın ve soğuk preslenmiş sağlıklı yağlar (Badem yağı, Hindistan cevizi yağı, Sızma Zeytinyağı, Susam yağı ve Ghee) tercih edin.
  21. C vitamini bakımından zengin meyveler, portakal, limon ve mandalina gibi vücuttan toksinleri temizlemeye yardımcı olan meyveler yiyin.
  22. Her gün Epsom tuzları ile sıcak bir banyo ya da ayak banyosu yapın. Bu enerji tüketebileceğinden çok sıcak ya da çok uzun olmasın.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu