Instagram takipçi satın al
SağlıkFaydalı BilgilerListeler

Soğuk Algınlığından Korunmanın 10 Yöntemi

Bu içeriğimizde ‘soğuk algınlığına karşı alınabilecek 10 yöntem’ hakkında detaylı bilgilere ulaşabileceksiniz.

istanbul temizlik şirketi

Kış ayının gelmesiyle birlikte soğuk algınlıkları baş göstermeye başladı. Alacağımız bir takım önlemler sayesinde bu hastalıklardan rahat bir şekilde korunabilir, kış mevsimi huzurlu ve sağlıklı bir şekilde atlatabiliriz. Aşağıdaki anlatımımızda ‘soğuk algınlığına karşı alınabilecek 10 yöntem’ hakkında detaylı bilgilere ulaşabileceksiniz.

Soğuk Algınlıklarına Karşı Alınabilecek 10 Etkili Yöntem

Soğuk Algınlıklarına Karşı Alınabilecek 10 Etkili Yöntem:

1- Bol Miktarda Sıvı Alın

Günlük 7-8 bardak su, çay, meyve suyu ve diğer sıvı içecekler ciddi derecede kaybettiğiniz sıvıyı geri almanıza yardımcı olur. Gün içerisinde bol bol sıvı içecekler tüketmeniz faydanıza olacaktır. Ayrıca bunlar vücuttaki yabancı maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

2- İstirahat Edin ve Gevşeyin

Soğuk algınlığına karşı uygulanan en eski tedavi yöntemlerinden bir taneside istirahat edip gevşeme yöntemidir. Bu yöntem ile vücut direnç kazanıp hastalığa karşı aktif duracaktır.

3- Stresten Uzak Durun

Aşırı strese maruz bırakılan vücudun bağışıklık sistemi güçsüzleşip hastalıklara karşı etkisiz ve meyilli hale gelir. Hastalıktan korunmada dikkat edeceğiniz bu önemli hususuda yerine getirdiğiniz taktirde vücut hastalığa karşı direnç gösterecektir.

4- Olumlu Düşünmeye Gayret Edin

Olumlu düşünmek her zaman için vücutta olumlu etkiler yaratabilecek bir davranış olup bunu ihmal etmemeniz gerekiyor. Yapılan araştırmalar sonucu ömürleri boyunca hayata olumlu ve pozitif bakan insanlarda bağışıklık sisteminin daha iyi ve etkin çalıştığı görülmüştür.

5- Vücudunuzu Sıcak Tutmaya Çalışın

Çok fazla terlemeye yol açmayacak şekilde vücudu sıcak tutmak hastalığa karşı direnç göstermede etkili bir korunma yöntemidir. Bu sayede vücudun bağışıklık sistemi, kendi enerjisini meydana gelebilecek enfeksiyon için korunmada kendini odaklayabilir ve bu sayede hastalığa yakalanma riskiniz sıfıra iner.

6- Hafif Yürüyüşler Gerçekleştirin

Düzenli bir şekilde yürüyüşler gerçekleştirmek kan dolaşımı hızına katkıda bulunup, oluşabilecek enfeksiyon bölgesine akyuvarlar(kan ve lenfte, milimetre küpte ortalama 6000 adet olarak bulunan, alyuvarlardan boyca büyük olan, ak renkli, çekirdekli, yuvarlak göze.)‘ın gelmesine imkan verebilirsiniz. Açık havalarda gerçekleştirilen kısa süreli yürüyüşler insan vucüdunun direncine iyi gelir.

7- Tuzlu Su İle Burun Temizliği Yapın

Bu işlem burun tıkanıklığı problemine ve içinde biriken ödemin temizlenmesine yardımcı olur. Bu işlem evde, bir bardak su ile bir kaşık saf tuz karıştırılarak hazırlanabilir. Burun damlalıkları ile buruna damlatılarak rahatlama sağlanabilir.

8- C Vitamini Almaya Özen Gösterin

C vitamini tüketimi ile öksürük, hapşırma ve diğer bir çok soğuk algınlığına yakalanma riskinizi ortadan kaldırabilecektir. Bu meyveler örneğin mandalina, portakal, kivi ve greyfurt gibi C vitamini bakımından zengin olan meyvelerdir.

9- Sigaralı Ortam ve Tüketiminden Kaçının

Sigara içmek ve içilen ortamlarda bulunmak enfeksiyona duyarlı olan boğaz bölgesini daha kötü bir hal almasına neden olacaktır. Zararlı bir alışkanlık olan sigara, zararlı mikrop çeşitlerini solunum yollarımızdan temizlemeye çalışan hücreleri olumsuz derecede etkiler.

10- Tavuk Çorbasını Tüketmeye Özen Gösterin

Normal tavuk çorbası içerisinde bulundurduğu özelliği itibariyle burundaki salgı miktarını azaltarak oluşan tıkanıklık rahatsızlığını gidermektedir. Sıcak tavuk çorbası salgı üretimini arttırdığı için sümkürme ve hapşırma yolları ile oluşan mikropların vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu