Instagram takipçi satın al
Gezi RehberiListeler

5 Adımda Mısır Piramitleri ve Gizemi

Dünyanın en gizemli yapılarından birisi olan Mısır Piramitleri hakkında yapılan birçok araştırmaya rağmen mısır piramitleri gizemini hala koruyor.

istanbul temizlik şirketi

Dünyanın en gizemli yapılarından birisi olan Mısır Piramitleri hakkında yapılan birçok araştırmaya rağmen mısır piramitleri gizemini hala koruyor.

Fakat, mısır piramitleri ile ilgili yapılan çalışmalar sayesinde geçmişte bilinmeyen ve gizem olarak görülen birçok şey aydınlatılmış oldu.

Mısır Piramitleri hakkında hiç bilgisi olmayan bir kişinin, mısır piramitleri hakkında bilgi edineceği ve gizemli yönlerini anlayabileceğiniz bir rehber hazırladık.

Şimdi, tek yapmanız gereken şey; birkaç dakikanızı ayırarak 5 adımdan oluşan Mısır Piramitleri rehberimizi dikkatlice okumak. Belki de mısır piramitlerinin gizemini birlikte çözebiliriz. ?

Mısır Piramitleri Neden Yapıldı?

Mısır Piramitleri Nedir?

Dünya’nın 7 harikasından birisi olarak kabul edilen, piramit şeklinde ve mısırda bulunan yapılardır. Mısır’da 100’den fazla piramit bulunduğu bilinmektedir.

Mısır Piramitleri Neden Yapıldı?

Piramitleri çoğu (Orta Krallık Dönemine Kadar olan) antik mısır hükümdarları yani diğer adıyla Firavunların mezarlığı olarak inşa edilmiştir.

Mısır Piramitlerinin İsimleri

  • Gize Piramitleri (en çok bilinen mısır piramidi)
  • Keops Piramidi (En büyük gize piramitidir ve yaklaşık 146 metredir. Yapılış tarihi M.Ö. 2550 yılına dayanır.)
  • Sakkara Piramidi (63,17 metre M.Ö. 2650)
  • Kefren Piramidi (143,56 metre)
  • Mikerinos Piramidi(66,5 metre)
  • Sakkara Pepi II Piramidi (52,555 metre M.Ö. 2250)
  • Sfenks Piramidi

Mısır Piramitleri Nasıl Yapıldı?

Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığı konusunda farklı görüşler bulunsa da, en yaygın görüş şu şekildedir: Mısır Piramitleri 160 metre boyutunda ve yaklaşık ağırlığı 2,5 ton olan taş bloklar kullanılarak yapılmıştır.Bu blokları kaldırabilmek için çeşitli rampa sitemleri kullanılmıştır. Ayrıca 5 farklı rampa sisteminin piramidin yapım sırasındaki duruma göre kullandığı bilinmektedir.

Mısır Piramitlerinin yapımında 2 milyondan fazla taş blok ya da kireç taşı kullanılmıştır.

Mısır Piramitlerinin inşa edilmesi sırasında 200 bin işçi çalışmasına rağmen, mısır piramitlerin yapımı 15 yıldan fazla sürmüştür.

Piramitlerin yapımı hakkında daha fazla ayrıntı için videoyu izleyebilirsiniz.

Mısır Piramitlerinin Özelikleri

  • Mısır Piramitlerinin içinde mumyalar bulunmaktadır ve bu mumyaların bozulmaması için radyoaktif maddeler kullanıldığı düşünülmektedir. Araştırma yapan 10’dan fazla bilim adamının radyoaktif madde yüzünden öldüğü bilinmektedir.
  • Mısır Piramitleri yazın soğuk, kışın sıcak olacak şekilde tasarlanmıştır. Böylece çok fazla sıcaklık değişimi olması engellenmiştir.
  • Bir bitki yetiştirmek isterseniz ve bunu piramitlerin içinde yaparsanız normalden daha hızlı bir şekilde bitkinin büyüdüğü bilinmektedir.
  • Eğer vücudunuz da  kesik yada yara varsa, piramitlerin içinde daha çabuk iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
  • Piramitlerin içinde bazı teknik cihazlar çalışmamaktadır.
  • Piramitler çeşitli reaksiyonlarla kirli suyun temizlenmesini sağlamaktadır. Piramidin içine koyulan kirli bir suyun belli bir süre sonra temizlendiği görülmektedir.
  • Keops piramidi ‘nin eğimi insan gözüne en kusursuz gelen altın oran‘ı vermektedir.

Mısır Piramitleri Nasıl Yapıldı?

Mısır Piramitlerinin Gizemi

  • Piramitlerde kullanılan taş bloklar 80 km uzaklıktaki Aswan’dan getirilmiştir ve çok ağır olan bu taş blokların nasıl taşındığı kesin olarak bilinmemektedir.
  • Piramit hangi kral için yapıldıysa ,onun mezarının bulunduğu alana, doğum gününde ve tahta çıktığı günde olmak üzere sadece yılda 2 kez güneş ışığı girer.
  • Piramit hangi meridyen üzerindeyse, bu meridyenin karaları ve suları 2 eşit parçaya böldüğü düşünülmektedir.
  • Gize’de bulunan 3 piramidin yükseklikleri arasında bir oran bulunur ve bu sırasıyla 3-4-5 tir. Bu da pisagor teoreminin oranını vermektedir.
  • Eğer yoğurt yapmak istiyorsanız piramidin içine koyacağınız süt kendiliğinden bozulmadan yoğurt olmaktadır.
  • Piramitlerde çok sayıda oran ve matematiksel teoremlerle ilgili uygulamalar bulunmaktadır.
  • Kral Odası adından bir bölüm bulunur ve bu bölümde granit taşı kullanılmıştır. Burada çok iyi bir işçilik uygulanmıştır ve yalıtımı gerçekten çok gelişmiştir.
  • Mısır Piramitleri tamamlandıktan sonra sırlarının ortaya çıkmaması için işçilerin öldürüldüğü düşünülmektedir.

Mısır Piramitleri ve Altın Oran

Altın Oran: Bir şeyin görünüm ve uyum açısından çalışan en kusursuz oranı olarak bilinir ve 1.618 dir.

Mısır piramitleri, altın oran kullanılmasıyla da dünyadaki eşsiz yapılar arasında yer almaktadır. Özellikle keops piramidi altın oran kullanımı yönünden farklı bir özelliğe sahiptir. Keops piramidinin eğimi altın orana eşit olduğu için insan gözüyle kusursuz bir görünüme sahiptir.

Mısır piramitlerinin tabanı ve uzunlukları arasında altın oran olduğu bilinmektedir. Bu da mısır piramitleri inşa edilirken kusursuz şekilde yapılması için her şeyin düşünüldüğünü göstermektedir.

Bütün bilgilere rağmen Mısır Piramitleri gizemini büyük ölçüde koruyor ve dünyada binlerce bilim insanı hala mısır piramitleri hakkında yeni bilgiler öğrenmek için çeşitli araştırmalar yapıyor.

Mısır ile ilgili gizemli filmleri seviyorsanız Antik Mısır’ın Gizemli Dünyasıyla İlgili Filmler içeriğimiz tam size göre.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu