Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Sivilce Nedir? Nasıl Tedavi Edilir ve Doğal Çözümler

istanbul temizlik şirketi
Genel bilinen adıyla sivilce yada diğer bir deyilşe akne genel olarak genç yaştaki bireylerde sıkça görülen bir çeşit deri hastalığıdır. Deri üzerinde sık görüldüğü yerlerin başında yüz derisi gelmektedir. Bununla birlikte sırtta, omuzlarda ve boyun bölgesinde de sivilce oluşumu görülebilir. Bu saydığımız bölgelerde yer alan kılların her birinin kökünde bir yağ gözeneğide yer almaktadır. Bu madde aslında cildimizi güneş, rügar gibi dış etkenlere karşı bizleri korurken aynı zamanda cildimizin parlak olmasınıda sağlıyor. Derimizde yer alan bu gözeneklerin içerisine zamanla ölü hücre kaltıları ve bakteriler birikebiliyor, biriken bakteriler havalya temas ettiğ zaman meydana gelen oksitleme ilie birlikte rengi siyaha dünüyor. Oluşan siyah noktlara akne denmektedir. Aknelerin oluştuğu bu boşlukların ucu kapandığı zaman ise havasız ortamda kalan bakteriler daha fazla çoğalarak sivicle dediğimiz keseleri oluşturuyorlar.

Sivilceye oluşmasının sebepleri?

Sivilceye oluşmasının sebepleri?

Sivilcenin oluşmasında bir çok sebep yer almaktadır ve bunlar bir biriyle bağlantılıdırlar. Başlıca sebepleri arasında yoğun stres, kadınlarda kullandıkları doğum kontrol hapları, kalitesiz kozmetik ürünler ve hormonlar yer almaktadır. İnsanlar stres oldukları zaman yağ bezleri normalden çok daha fazla çalışırlar, tenimizden dışarı çıkan yağ dokusu ile kalitesiz kozmetik ürünleri bir araya geldiğinde kıl köklerinde yer alan gözeneklerin içerisinde bakteri oluşumuna sebep olur.  Doğum kontrol hapları ise içerisinde bulundurduğu androjen yüzünden kullananda sivilce oluşmasına neden olur.

Sivilce nasıl tedavi edilir?

Sivilce nasıl tedavi edilir?

Sivilce tedavisi konusuna geçmeden önce özellikle ergenlik döneminde genel olarak yapılan hatalardan birisi yüzde çıkan sivilcelerin patlatılması dır. Normalde oluşan bir sivilce çok zararlı değil fakat o sivilce patlatıldığında içerisinde yer alan bakterilerin bir kısmı boşaltılsa da maalesef hepsini çıkartılamamaktadır. Sivilcenin içerisinde kalan bakteriler deri altında iltihaplanmaya neden olabilir ve hiç ellenmediğinde bir süre sonra yok olacak bir sivilcenin yüz bölgesinde ömür boyu kalıcı bir iz haline gelmesine sebep verilir. Bu yüzdende her ne kadar hiç hoşumuza gitmese de oluşan sivilcelerle bir süre yaşamak en mantıklısı ve sağlıklısı olacaktır.
Tedaviye gelecek olursak bunun bir kaç yöntemi var. Çeşitli dermatolojik ilaçlar, cilt bakım ürünleri, antibiyotik kullanımı ve sivilce maskeleri gibi yöntemlerle sivilcelerden kurtulmak mümkündür. Belirttiğim yöntemler haricinde biraz sabırlı olursanız ve hiç ellemez seniz yine sivilcelerinizden kurtulabileceksiniz.

Sivilce tedavisine başlamadan önce kesinlikle bir hekime gözükmeli ve onun belirteceği şekilde tedaviye başlamalısınız. Doktor öncelikle sivilcenizin neden oluştuğunu bulup bulgulara göre sivilcenin derecesi belirlenir ve nasıl bir tedavi uygulanacağına karar verilir. Genel görülen sivilcelerin tedavisi çok basit olurken, bazı durumlarda oluşan kistlerin tedavisi cerrahi operasyona kadar gidebilmektedir. 

Sivilce maskesi nasıl yapılır?

Sivilce maskesi nasıl yapılır?

Sivilce maskeleri kozmetik marketlerde satıldığı gibi evinizde de kendiniz yapabilirsiniz. Evinizde yapacağınız maskeler hem doğal olur hemde çok daha uygun fiyata mal olabilir. Gelelim maskenin tarifine. 

Limonlu sivilce maskesi tarifi;

1 Adet limon

1 tatlı kaşığı karbonat

Yapılışı;

Bir kabın içerisinde bir limonun suyunu sıkıyoruz ve üzerinde 1 tatlı kaşığı karbonatı ekliyoruz. Kabımızdaki karışımı kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra elde ettiğimiz karışımı sivilce olan bölgelere ince bir tabaka şeklinde sürdükten sonra bir süre bekliyoruz. Bu karışım sayesinde maskenin sürüldüğü yerdeki sivilceler bir süre sonra kurumaya başlayacak ve bir kaç seanstan sonra cildiniz eski halini alacaktır. Kuru bir cildiniz varsa bu maskeyi cildinizde en faza 5 dakika bekletiniz.  

Not: Bu yazımızda yer alan içeriklerin hepsi sadece bilgilendirme amaçlıdır ve hekiminize danışmadan kesinlikle kendi başınıza bir tedaviye başlamamanızı öneririz.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu