Neden Parmak Çıtlatırız?

İnsanlar günlük yaşamlarında defalarca harekette bulunur. Yaptığımız hareketlerin yararlı veya da zararlı olduğunu birçoğumuz bilmemekteyiz. Acaba istemsizce yaptığımız hareketler de bizlere zarar veriyor mu?

Gün içerisinde gerek kendi isteğimizle gerekse de istemsizce vücudumda bulunan eklemleri çıtlatırız. Genelde el parmaklarımızı çıtlatırız. Peki Parmak Çıtlatmak Zararlı Mı ? Bu sorunun cevabı sizlere yararlı bilgi ve ilginç bilgi şeklinde vereceğiz.

Eklemlerimiz Nasıl Çıtlar?

Vücudumuzda bulunan eklemlerin aniden genleşmesi sonucunda eklem sıvısının içindeki gazlar açığa çıkar. Kendimiz eklemlere baskı uygulayarak bu olayı yapıyorsak “ÇIT” sesini duyabiliriz. Bir parmağımızı çıtlattıktan sonra tekrar aynı parmağı aynı şekilde çıtlatamayız. Eklem sıvısının içerisinde bulunan gazlar açığa çıktığından dolayı çıtlamaz. O gazların tekrardan eklem sıvısına gelmesi yaklaşık olarak 25-35 dakida’dır.

“Parmak çıtlatırsan Parmakların  kireç tutar.”  Bu söz şehir efsanesi gibi bir şeydir. Bilimsel olarak yanlış bir bilgidir. Ancak parmak çıtlattığımızda bir gevşeme hissine kapılırız. Bu gevşeme hissinden dolayı çok fazla düşünemeyiz. Parmak çıtlaran kişilerin kavrama becerisi, parmak çıtlatmayan kişilere göre daha azdır

Yazmış olduğumuz bu ilginç bilgi yazısından umarız ki parmak çıtlatma ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmuşsunuzdur.

Exit mobile version