Instagram takipçi satın al
Gezi RehberiListeler

Edirne’de Turistik Bir Gezi Yapıyoruz

Turistik bir gezi için Edirne'ye gitmek istiyorsanız bu Edirne gezi rehberi tam size göre olacaktır. Kısa ve öz bir şekilde size detaylandırmaya çalıştık.

istanbul temizlik şirketi

Edirne Gezi Rehberi

Türkiye’nin Bulgaristan ve Yunanistan’a sınır kesiminde yer alan Edirne, Trakya Bölgesi’nde yer alan bir şehirdir. Edirne, 1453 (İstanbul’un Fethi) yılına kadar Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmıştır. Bu dönemde özellikle çini ve seramik sanatının önemli merkezi olmuştur ve bu tarza mahsus işçiliğe Edirne işi anlamına gelen ‘Edirnekâri’ denir. Osmanlı gibi büyük bir İmparatorluğa başkentlik yapmasından dolayı şehir antik yapılar konusunda oldukça zengindir; Selimiye Camii, Adalet Kasrı, Balkan Şehitliği, II. Bayezid Külliyesi bu şehirde bulunur. Edirne gezi rehberi olarak hazırladığımız bu içerikte, gezmeniz gereken yerleri, nerde ne yenir sıraladık.

Selimiye Camii

Edirne’de görülmesi gereken 3 yer:

1- Selimiye Camii: Osmanlı Padişahlarından II. Selim’in Mimar Sinan’dan yapmasını istediği camiidir ve genel olarak Mimar Sinan’ın ustalık eseri olarak bilinir. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde kendine yer bulan bu camiinin özellikle Edirne’de yapılmasına yönelik bazı efsaneler anlatılır; ancak tarihi araştırmalar göstermiştir ki, İstanbul’da başka bir camiye ihtiyaç olmaması ve II. Selim’in şehre büyük bir sempati beslemesi sonucu burası seçilmiştir. Kubbesi, minareleri, iç süslemeleri ve avlusu ile muazzam bir yapı olan bu camiyi kesinlikle görülmesi gerekenler listesinde tavsiyemiz olarak ilk sırada yer alıyor.
2- II. Bayezid Külliyesi: UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan bu yapı, II. Bayezid’in Edirne’yi darüşşifaya kavuşturma düşüncesi ile yapılmıştır. İslam’ın Tıp Bilimine verdiği değeri gösteren bu yapıda en dikkat çekici bölümler hastaların müzik ve su ile tedavi edildiği yerlerdir.
3- Edirne Bedesteni: Selimiye Camisine yakın bir yerde bulunan bu Bedesten tarihi havası korunarak halkın hizmetine sunulmuş bir çarşı. Edirne’ye özgü süpürgeleri, süsleme eşyaları ve hediyelik eşyaları bu ihtişamlı çarşıda bulabilirsiniz.

II. Bayezid Külliyesi
II. Bayezid Külliyesi
Selimiye Camii
Selimiye Camii

Edirne’de ne yenir?

Edirne’ye gelmişken şehre has tava ciğerini yemeden gitmek olmaz. Bu yemek için genellikle daha az sinirli olan dana ciğeri güzelce temizlendikten sonra özenle ince ince doğranıyor ve una bulanıp kızartılıyor. 1964’ten beri bu lezzeti sofralarımıza taşıyan ‘Meşhur Edirne Ciğercisi Kazım ve İlhan Ustalar’a uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Dillere destan bir diğer lezzet ise Edirne köftesi. Onun için de göstereceğimiz adres Köfteci Osman. Onun köftelerinin diğerlerinden farklı olmasını sağlayan sihirli malzeme kaburga eti. İncecik kıyılan soğan ve sarımsak etle iyice harmanlanıyor ve kömür ateşinde sulu, tombik birer mucizeye dönüşüyor.

Edirne Tava Ciğer
Edirne Tava Ciğer

Antik binaları gezdik, karnımızın sesini dinleyip mis gibi köfteleri yedik, peki ya tatlı? Edirne aslında şekerlemelerinin çeşitliliği ile de ünlü bir şehir. Badem ezmesi, akide şekeri, loğusa şekeri, deva-i miskten badem ezmesi ve daha niceleri.. Şehrin en ünlü şekerleme dükkanları Arslanzade ve Keçecizade. Hediyelik için şekerleme götürmek isterseniz kavanoz içinde çeşitli şekerlemelerin olduğu alternatifler bulabilirsiniz.

Tatlıdan sonra ise son durak olarak taze çay içip manzaranın tadını çıkarmak için Emirgan Çay Bahçesi’ni öneriyoruz. Böylelikle Meriç Köprüsü’nün nefes kesen manzarasına karşı oturup yorgunluk atabilir hem de muhakkak gidilmesi gereken yerlerden biri olan bu tarihi köprüyü de görmüş olabilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

shafiq rehman

DEVELOPER http://www.pakistanjobs.pk/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu