Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListelerSağlık

Soğuk Algınlığı Nasıl Tedavi Edilir

istanbul temizlik şirketi

Soğuk algınlığı yetişkinleri ve özellikle de çocukları her sene tekrar tekrar bezdiren bir rahatsızlıktır. Genellikle yetişkinler yılda 2-5 kez yakalanırken, çocuklarda bu sayı 7-10’a yükselmektedir.

Soğuk algınlığı için doktora gider ilaçlar alırız fakat pek bir işe yaradıkları söylenemez. Ama her zamanki gibi yapabileceğimiz başka şeyler yok değil. Evde yapabileceğimiz bazı şeylerle bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir, hastalıklarla da birebir savaşabiliriz.

Soğuk Algınlığı Nasıl Tedavi Edilir

Tavuk Çorbası

Yapması çok kolay olan bu çorba soğuk algınlığına karşı tam bir savaşçıdır. Araştırmalara göre bu rahatsızlığa sebep olan nötrofillerilerin hareketine engel olmakta ve ayrıca burun akıntısını da arttırmaktadır. Burun akıntısının artmasının büyük faydaları vardır. Öncelikle nefes yolu açılırken, diğer önemli yararı da virüsün uzun süre genizde kalması engellenmiş olur ve hastalık daha kolay atlatılır.

Buhar

Daha öncede dediğimiz gibi nefes yolunun açık olması, burun kanallarının temiz olması hastalığı atlatmada oldukça önemlidir. Buharda bunlar için birebirdir. Başınızı havlu ile sarın ve buhar size doğru gelirken derin bir nefes alın. Fakat bunu yaparken gözlerinizi kapalı tutun. Gözünüze buhar kaçmasını engelleyin.

Uzmanlara göre çocuklar için bu uygulama yerine sıcak bir buharlı banyo daha iyi olmaktadır.

Sıcak İçecek

Araştırmalara göre sıcak içecekler size bu hastalık sırasında pek çok konuda rahatlama sağlamaktadır. Bunlar arasında: burun akıntısı, öksürme, hapşırma, yorgunluk, boğaz ağrısı, faranjit. İşte elinizde muhteşem bir deva.

Özellikle acı tatlar bu konuda bir adım daha önde. Pek çok doktor da sıcak su ile balı (antiseptik özelliğinden dolayı), rendelenmiş zencefili (iltihap sökücü olduğundan) ve taze limonun suyunu karıştırmanızı önermektedir.

Bunlara ek olarak yapmanız gerekenler

  • Günde 4-5 defa tuzlu su ile gargara. İltihalı boğazı rahatlatmaktadır.
  • Bol bol su içme. Vücutta oluşan sıvı kaybı için.
  • Dinlenme. Çünkü vücut kendini uyanıkken değil uyurken yenileyebilmektedir.

Ekinezya ve çinkonun da semptomları azaltmada etkili olduğu bazı araştırmacılarca ortaya çıkarılmıştır.

Unutmayalım ki soğuk algınlığı bakteri kaynaklı değil virüs kaynaklı bir rahatsızlıktır. O yüzden antibiyotik üşütmede faydalı bir ilaç değildir.

Pek çok doktor ve araştırmacıya göre bunları yapmak ilaç içmekten daha faydalı ve daha doğal. Unutmayalım!

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu