Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Sınav Stresi Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

istanbul temizlik şirketi
Sınav Stresi Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Günümüz dünyasında her şey için sınav yapılmaktadır. Haliyle hayatımız son zamanlarda sınavlardan oluşur hale gelmeye başladı. Bu sınavlar nedeniyle insanlar sürekli stres halinde oluyor. Sınavı geçememe korkusu bu stresi oluşturan en büyük etkenlerin başında geliyor. Sınavı geçseler bile onun arkasından gelen mülakatı geçememe korkusu veya yerleşememe stresi bu seferde insanların etrafını sarıyor. Bu insanları oldukça olumsuz etkileyen ve onların psikolojik olarak çökmesine ve hiçbir şey yapmama moduna girmelerine neden oluyor. Ancak insanların birçoğu artık bu durumları ve stresleri çeşitli kanıtlanmış yollar ve tedavilerle aşmaya başladılar. Bizde bu yazımızda sizlere bu yollardan bahsedeceğiz.

Hayatınız O Sınava Bağlı Değil ve Sınavda Başarılı Olmak Sizin Elinizde

Hayatınız O Sınava Bağlı Değil ve Sınavda Başarılı Olmak Sizin Elinizde

Ülkemiz dahil birçok ülkede sınava hazırlanan insanlar hayatının o sınava bağlı olduğunu ve geçemedikleri halde hayatlarının olumsuz bir şekilde devam edeceğini düşünürler. Bu durum o insanların çalışma isteklerini de kırmaya başlar ve sonunda zaten geçemeyeceğim diye düşünmeye başlar ve sınava elimde olan bilgiyle girerim durumuna geçerler. Bu durum düzenli ve mantıklı bir çalışma yapsalar geçecekleri sınavda onları başarısız olmaya iter. Bu nedenle hiçbir sınav öncesi hayatınızı o sınava bağlamayın. Çünkü o sınavı geçemezseniz bile hayatınız o sınavdan önceki şekilde devam edecektir ve sadece planladığınız ve hedeflediğiniz geleceğe rötarlı ulaşmış olacaksınız. Hiçbir sınavın telafisi olmadığını düşünmeyin. Eğer üniversite sınavına hazırlanıyorsanız ona istediğiniz zaman tekrar girebileceğinizi ve başarının sizin çalışma tarzınıza ve devamlılığınıza bağlı olduğunu bilin. 

Sınav Sonrası Korkularınızı Yenin

Sınav Sonrası Korkularınızı Yenin

Sınav öncesi olduğu kadar sınav sonrası korkular ve streste çok önemlidir. Sınavı geçtiğiniz takdirde girdiğiniz sınava bağlı olarak mülakat veya yerleştirme programlarına katılacaksınız ve bu kısımlarda sınavlar kadar stres içerir. Bu nedenle bu dönemlerde özel olduğunuzu ve sınavı geçen sayılı kişilerden olduğunuzu düşünün kendinizi motive edin ve reel durumu görerek ona göre hareket edin. Yerleştirme tercihi yapacaksanız elinizdeki gerçek puan ve verilere göre hareket edin. Asla yüksekten uçmayın. Yüksekten uçtuğunuz takdirde yere bir o kadar sert ve hızlı düşeceğinizi hatırlayın. Mülakata girecekseniz geçmiş mülakatları kontrol etmenin yanında yeni tekniklerinizi geliştirin. 

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu