Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListelerSağlık

Kurdeşen Hastalığı ve Bitkisel Tedavisi

istanbul temizlik şirketi

KURDEŞEN (ÜRTİKER)  HASTALIĞI NEDİR?

Kurdeşen, alerjik etkiler sonucunda ortaya çıkan deri döküntüleridir. Her yaşta karşılaşılabilir. Ani bir hızla başlayıp altı haftadan daha az süren kurdeşene akut ürtiker denir. Altı haftadan daha uzun sürüyorsa kronik, yani müzmin ürtiker denilebilir. Kurdeşen, üst solunum yolu enfeksiyonlarında sıklıkla görülür. İlaçlar; penisilin, aspirin, diğer antibiyotikler, romatizma ilaçlarıdır. Gıdalar ise; süt, çilek, yumurta, deniz ürünleri, olarak sıralanabilir. Böcek sokmaları, polenler ve hayvan tüyleri de kurdeşen hastalığına neden olan etkenler arasında sıralanabilir.

KURDEŞEN (ÜRTİKER) BELİRTİLERİ

KURDEŞEN (ÜRTİKER)  BELİRTİLERİ

Çevresi kızarık, ortası soluk deri yüzeyi, kaşıntılı döküntü, ani ateşle başlayan ateş ile beraberinde meydana gelen kaşıntı, iki milimetreden otuz santimetreye ulaşan kaşıntılı kabarmalar, gözlerde yanma hissi ve belli belirsiz şişkinliklerdir.

KURDEŞEN (ÜRTİKER) TEDAVİ YÖNTEMLERİ

KURDEŞEN (ÜRTİKER) TEDAVİ YÖNTEMLERİ

İlk olarak kurdeşene sebep olan sorunlar analiz edilerek duruma göre tedavi başlatılır. Nedeni belirlenmemiş hastalarda ise antialerjik  ve kortizonlu ilaçlar önerilir. Karbonatlı su ile duş alarak akut ürtikerin semptomları hafifleterek hasta rahatlatılabilir. Strese bağlı ürtiker de hastanın psikolojik destek alarak stresten uzaklaşması sağlanır. Kurdeşen hastalığında bazı bitkilerin çoğalan histamin seviyesini düşürerek rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir fakat bu yöntemler sadece akut ürtikere yada kronik kurdeşenin doğurduğu belirtilerin hafifletilmesine iyi gelir.

KURDEŞEN HASTALIĞININ BİTKİSEL TEDAVİSİ

KURDEŞEN HASTALIĞININ BİTKİSEL TEDAVİSİ

1 – ALOE VERA

Oldukça şifalı bir bitki olan ve uzun yıllardır ülkemizde de alternatif tıpta kullanılan aloe vera, kurdeşen hastalığına iyi gelmeseydi, biz de şaşırırdık. Cilt hastalıklarının birçoğunda mucizevi bir etki gösteren bu bitkinin, hastalığın yan etkilerini azaltıcı, iyileşmeyi hızlandıran, kaşıntı ve kızarıklıklara iyi gelen bir yönü var.

Bu kürü hazırlamak ise çok basit; aloe vera yaprağını enine kesiyoruz, içindeki jeli çıkarıp etkilenen bölgeye uyguladıktan sonra kurumaya terk ediyoruz.

2- YULAF UNU

Daha önce sizlere buğday ve yan ürünlerinden uzak durmanızı tembihlemiştik ama bu hastalıkta buğdaygillerden yulaf unu tam bir şifa olduğunu söyleyebiliriz.
İltihaba karşı savaşan yönü ile kurdeşen semptomlarını azaltarak iyileşmeye yardımcı olur. Ayrıca kaşıntınızı da hafifletir. Uygulanması ise yine çok kolay; ihtiyacınız olan şey bir bardak karbonat ve iki bardak yulaf unu. Bu iki malzememizi ılık suda karıştırıyor ve iyice eriyene kadar bekletiyoruz. Ardından da hastalığın görüldüğü bölgeye uyguluyoruz. Eğer yulaf ununa ulaşamaz iseniz talk pudra yahut mısır nişastası da kullanabilirsiniz.

3- PAPATYA ÇAYI

Eğer yaşadığınız cilt sorununun temelinde aşırı sinir, anksiyete ya da stres yatıyorsa, derdinizin dermanı karşınızda; papatya çayı. Afiyet olsun.

4- ELMA SİRKESİ

Sirke ne kadar da faydalı bir buluş. Temizlikten hastalığa birçok yerde faydalanabildiğimiz sirkenin kurdeşen için de bir deva olduğunu biliyor muydunuz?
Histamini önleyici etkisi ile enflamasyon ve kaşıntıyı hızlı bir şekilde azaltıcı yönü vardır. Eğer hastalık fazla yayılmadıysa, doğrudan etkilenen bölgeye bir pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz. Fakat yayılma fazlaysa, küveti doldurmaya hazırlanın. Çünkü içi soğuk su ve sirke dolu bir küvette yaklaşık olarak 15-20 dakika durmanız sizi oldukça rahatlatacaktır.

5- KARBONAT

Karbonatın dişlere iyi geldiğini biliyorduk da cilde iyi geldiğini de yeni öğrendik, diyebilirsiniz. Sorgulamayı bırakın ve soğuk suyu da sevmiyorsanız, sirke tedavisi yerine, bu kez küvete iki üç çorba kaşığı karbonat atıp ılık suda bir güzel bekleyin. Ardından da iyice durulanıp narince kendinizi kurulayın. Böylece cildiniz daha fazla hasar görmez.

6-  BUZ

Bir soğuk, bir sıcak devam ediyoruz. Kurdeşen hastalığına hangi mevsimde  yakalandığınızın da bir önemi var demek ki. Sirkeden sonra bir diğer soğuk tedavimiz de buz. ”Ne işe yarayacak ki buz?” dediğinizi duyar gibiyim.
Buzun şifaları saymakla bitmez ama biz şu an ilgilendiğimiz kısma değinelim. Damarlarda daralmaya sebep olarak bu rahatsızlığın en büyük dostu histamin salınımını engeller. Fakat dikkat edilmesi gereken bir hususun da altını çizmeden olmaz; sakın ola buzu doğrudan cilde uygulamayın. Sonra bir de yanık için bitkisel tedavi yöntemleri arar durursunuz.

7- SOĞAN

Gözlerinizi yaşartacak bitkisel tedavi yöntemimize geldik. Sarımsakla beraber doğal antibiyotik olarak bilinen soğan kurdeşen hastalığına bire bir. Uygularken bir yanma hissi duyacaksınız ama buna dayanabilmelisiniz. Ardından gelecek olan rahatlama duygusunu hayal edin yeter.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu