Instagram takipçi satın al
ListelerSağlık

Hamilelik- Gebelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

istanbul temizlik şirketi

Her kadının içerisinde bir anne olma isteği vardır. Bir yaşa geldikten sonra artık kadınlarda çocuk sahibi olma ve doğacak çocuğuna bakıp büyütmek isteği iyice yer etmeye başlar. Bu durumda tabi birazda yaş ilerlemeden çocuk sahibi olmak isterler. Etrafta, arkadaş çevresinde, konu komşuda çocukları gördükçe bir zaman sonra o duyguya özenme fıtrat gereğidir. Bu sebeple, büyük bir mucize olan çocuk sahibi olmak, kendi karnında bir can yetişmesine vesile olmak çok güzel bir duygudur. Jinekolojik olarak hamileliğe elverişli zamanlar bünyeden bünyeye değişkenlik gösterir. Bazı durumlarda geç döllenme veya gebeliğin üzerine adet görme durumları oluşabilir. Bunlar normaldir.

Menstural Döngü Nedir?

Menstural Döngü Nedir?

Menstural döngü, halk deyimi ile adet görme ya da regl olarak adlandırdığımız biyolojik durumdur. Normal standartlarda her 21 günde bir yumurtalıklardan yumurtaların atılması durumuna menstural döngü denir. Yaklaşık olarak bir haftalık bir süreçtir. Adetten sonraki 14 gün boyunca yumurtalıklar yumurta oluşturur. Sonraki bir haftada döllenecek sperm hücresi birikmemiş ise, sonraki bir haftalık süreçte yumurtalar atılmaya hazırlanır ve böylece normal süreç 21 güne tamamlanır. Bu döngü düzenli olarak 28 gün sürer.

Hamilelik için Menstural Döngüdeki Yüksek Doğurgan Dönem Ne Zaman Başlar?

Mesntural döngüde ilk 14 günlük süreçte hazırlanan yumurtaların döllenmesi ile hamilelik oluşur. Eğer gerekli sayıda sperm hücresi rahim ağzında birikmiş ise ilk 14 günlük döngüden sonra hamilelik oluşmaya elverişlidir. Yani adet tarihinizden 14 gün sonrası hamilelik olarak hesaplanır. Tabi bu durum standart hesaplamalara göredir. Hamilelik sürecinde gittiğiniz doktor size bu tarihin net olmayacağını anlatacaktır. Geç döllenme durumlarında bu süreç biraz daha uzayabilir veya erken döllenme döneminde, adet bitiminden hemen sonraki gün de hamilelik oluşabilir. Bu ihtimal her ne kadar düşük olsa da imkansız değildir.

Hamilelik Hesaplama Neye Göre Yapılır?

Hamilelik Hesaplama Neye Göre Yapılır?

Hamilelik hesabı son adet tarihi başlangıcından 14 ile 20 gün arası hesaplanır. Yumurtanın döllenmesi yani ovülasyon dönemi adet başlangıç tarihinden 14 – 15 gün sonradır. Bu sebeple hamilelik hesaplaması son adet tarihine göre hesaplanır. Son adet olduğunuz tarihten 2 hafta sonra bebeğinizin oluşmaya başladığı varsayılır. Hamilelik için yapılan evdeki idrar test kitleri, idrardaki Hcg Beta hormonuna göre renk ve şerit oluşturur. Kanda biriken hcg ile idrarda biriken hcg oranı bir değildir. Bu sebeple Adetiniz bir hafta geciktikten sonra idrar testi yapmanız daha doğru sonuca ulaşmanızı sağlar. Kan testinde ise daha erken ve güvenilir bir sonuç alabilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu