Instagram takipçi satın al
Doğa - ÇevreFaydalı BilgilerListeler

Gül Çeşitleri Nelerdir?

istanbul temizlik şirketi

Gül hemen her yetiştiricinin sahip olmak istediği çok güzel bir süs bitkisidir. Gül yetiştiriciliği bir hastalıktır diyebiliriz. Özellikle bahçelerimizde bir başka durur. Aşkın simgesidir. Hemen her bahçede gül görmek mümkündür. Uzun ömürlü olması yetiştiriciliğinde önemli etkendir. Gülün çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu yazımızda güllerin çeşitlerine değinerek sizlere bilgi vermeye çalışacağız. Çünkü gülleri türlerine göre seçmek, yetiştirmek gerekmekte. Nerede hangi gül çeşidinin kullanılacağına karar verebilmemiz için bunu bilmemiz gerekir.

dış mekan gül çeşitleri

DIŞ MEKANDA YETİŞTİRİLEBİLECEK GÜLLER:

Büyük Çiçekli Çit Gülleri:

Bu gül türü dayanıklı olmasıyla bilinir. Bahçeleriniz için seçebileceğiniz güzel bir türdür. İri çiçeklere sahiptir. Ekildikleri andan itibaren soğuklar düşene kadar çiçeklenebilir. Bol çiçek açarlar. Çiçekleri de oldukça hacimlidir. 1 metreye kadar boylanabilir. Bahçeleriniz için idealdir. Adında da anlaşılacağı gibi çit süslemesinde ideal olacak bir bitkidir.

Küçük Çiçekli Çit Gülleri:

Büyük çiçekli çit güllerine nazaran daha küçük ve salkım şeklinde çiçekler açan gül çeşididir. Bir sap üzerinde birden fazla ve salkım şeklinde çiçekler açar. Çiçekleri küçüktür. Yıl boyunca bolca çiçeklenirler. Salkım çiçek açması oldukça dekoratif görünmesini sağlar. 1 metreye kadar boylanabilir.

Tırmanıcı Küçük Çiçekli Güller:

Tırmanıcı güller oldukça dayanıklı bitkilerdir. Geniş alanlara yayılabilme özelliğine sahiptirler. Salkım şeklinde bolca çiçek açarlar. Diğer türlerden farkı sarılıcı ve tırmanıcı özellikte olmasıdır. Sürekli çiçek açarlar.

Tırmanıcı Büyük Çiçekli Güller:

Diğer türlere nazaran biraz daha geç çiçeklenebilen bir gül türüdür. Ekildikten 2-3 yıl kadar çiçek vermeyebilir. Bu gül türünü yetiştirenler buna dikkat etmeli ve sabırlı olmalıdır. Tırmanıcı ve sarılıcı özelliğe sahiptir. Dayanıklıdır. Çiçekleri çit güllerininkine benzer.

Peyzaj Gülleri:

Boyları değişiklik gösteren bu gül türü sürekli çiçek açar ve sade bir görünüme sahiptir. Peyzajda çok sık kullanılan türdür. Çiçeklerinin boyu değişebilmektedir. Küçük, orta ve büyük olabilmektedir. Bahçenizde açık, geniş alanlar varsa buraları kapatmak için kullanabilirsiniz.

Sarılıcı Güller:

En çok kullanılan gül çeşitlerindendir. Bahçe düzenlemelerinde sıkça karşımıza çıkar. Sarılıcı özelliği vardır. Bahçede ağaç gövdelerinde sarılı gördüğümüz gül çeşidi budur. Gösterişli çiçeklere sahiptir. Oldukça dekoratif görünür. Küçük çiçekleri vardır ancak bolca çiçeklenebilir.

İÇ MEKANDA YETİŞTİRİLEBİLECEK GÜLLER:

Minyatür Güller:

Adını boyundan alan bu gül türü özellikle saksı yetiştiriciliğinde tercih edilir. İç mekanlarda yetiştirilmek için uygundur. Boyları 30-40 cm i geçmez. Çiçekleri küçük küçüktür.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu