Instagram takipçi satın al
EğitimHaberlerListeler

Geleceğin Meslekleri Teknolojik Gelişmelere Göre Değişiyor, Peki Nedir Geleceğin Meslekleri

istanbul temizlik şirketi
Geleceğin Meslekleri Teknolojik Gelişmelere Göre Değişiyor, Peki Nedir Geleceğin Meslekleri

Şirketlerinde yapay zeka teknolojisini tüm iş süreçlerine dahil etmek isteyen üst düzey yöneticilerin önemli gündemlerinden biri yeni istihdam programlarını şekillendirmek. Yapay zeka teknolojisini entegre etmek isteyen şirketler hangi meslek gruplarını bünyelerine dahil etmek durumunda kalacaklar? 

Yapay zeka teknolojisini operasyonel süreçlerine dahil etmek isteyen şirketlerde 5 yeni mesleğin öne çıkacağını açıklayan Uluslararası vergi, denetim ve danışmanlık şirketi KPMG verilerine, bilişim teknolojisi sektöründe faaliyet gösteren Hesaplama Teknoloji Endüstrisi Birliği’nin (CompTIA) nin analizleri ile ulaştıklarını açıkladı. 

Geleceğin Meslekleri Teknolojik Gelişmelere Göre Değişiyor, Peki Nedir Geleceğin Meslekleri

İŞTE O MESLEKLER

Yapay zeka projelerinde başarılı olabilmek için görevlendirilmesi gereken sözkonusu 5 meslek grubu ise şu şekilde: 

Yapay Zeka Mimarı: Bu meslek grubu, öncelikle şirketlerin tüm iş süreçlerini analiz edip bu iş süreçlerinin yapa zeka ile nasıl çalışabileceğini ve yapay zekanın burada hangi görevleri üstleneceğine karar veriyor. Yapay zeka mimarları aynı zamanda yeni yapının kurum performansa etkilerinin analiz edilmesi ve rutin işlerden kurtulan insan kaynağının asıl işlere odaklanmasının optimize edilmesinden de sorumlu.

Yapay Zeka Ürün Yöneticisi: Yapay zekan mimarlarıyla beraber çalışan bu meslek grubu ise, aslında proje yöneticisi olarak  farklı departmanlar arasında iletişimi sağlayıp, yapay zeka teknolojisine geçişin sorunsuz yaşanmasını sağlıyorlar. İnsan kaynaklarıyla da yakından çalışan ürün yöneticileri, insanlar ve makinelerden en iyi performansı alabilmek için gerekli olan değişikliklerin tespit edilip hayata geçirilmesi görevini üstleniyor.

Veri Bilimci: Günümüzde artan veri yığınları içerisinden gerçekten gerekli olanları ayıklayarak anlamlı analizlerin ve sonuçların çıkması için bu meslek grubuna her zaman ihtiyaç olacak. 

Yazılım Mühendisi: Yazılım mühendisleri yıllardır hayatımızda ancak yapay zeka yazılımcısı mevcut yazılımcılardan farklı eğitiliyor. Çünkü yapay zeka teknolojisinin deneme safhasından tüm süreçlere geçirilmesi firmaların karşılaştığı en önemli sorun. Yapay zekanın çalışma mantığına hakim ve iş süreçlerine de hakim olmaları bu meslek gurubu için oldukça önemli.

Yapay Zeka Ahlak Bilimcisi: Yapay zekanın yaratacağı sosyal ve ahlaki etkilerle, firma standartlarını ve mesleki ahlak kurallarını uyumlu hale getirme görevini yapay zeka ahlak bilimciler üstlenecek.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu