Instagram takipçi satın al
Sağlık

Bel Soğukluğu Nedir, Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Bel soğukluğu nedir? Erkeklerde ve kadınlarda bel soğukluğunun belirtileri nelerdir? Bel soğukluğu nasıl tedavi edilir? Detaylar bu sayfada.

istanbul temizlik şirketi

Bel soğukluğu, kadınlarda ve erkeklerde görülen cinsel organları, idrar yollarını, kadınlarda rahimi tutan bir hastalıktır. Neisseria Gonorrhoeae isimli bakteri bu hastalığa neden olur. İltihaplı akıntılara, yanmalara ve bununla birlikte cinsel isteksizliklere neden olan bir hastalıktır. Cinsel yolla bulaşan bir hastalık türüdür. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar içinde en yaygın olanıdır. Hayat kadınları, homo-biseksüel bireyler özellikle risk grupları içindedir.

Çok sık meydana geldiği için toplum içinde kolaylıkla çiftler arasında bulaşma ve yayılım gösterir. Günlük aktivite ve tüm işlevsellikleri bozabilir. Bel soğukluğunun tam olarak belirlenebilmesi için kadın ve erkekten numuneler alınır. Özellikle şüpheli cinsel temas sonrası bu testin laboratuvar ortamında yapılması ve sonuçlandırılması, bel soğukluğu şüphesi var ise hemen tedaviye başlanması gerekir.

Bel Soğukluğunun Belirtileri Nelerdir?

Bel Soğukluğunun Belirtileri Nelerdir?

Bel soğukluğu bazı kişilerde hemen belirti vermeyebilir. Şüpheli cinsel temastan genellikle 1-3 hafta sonra belirtiler ortaya çıkabilir. Bel soğukluğu belirtilerini kadın ve erkek olarak ikiye ayırıp inceleyebiliriz.

Erkekte başlıca belirtiler:

• Hafif bir yanma
• Kızarıklık
• Sarı – yeşile dönük bir iltihabi akıntı
• Akıntı yerinde hassasiyet ağrı ve şişlik
• Sık idrara çıkma hissi

Kadınlarda başlıca belirtileri:

• İdrar yollarında yeşil-sarıya dönük bir akıntı görülebilir
• Adet düzensizliği görülebilir
• Adet dönemleri arasında dengesizlik ve ara kanamalar görülebilir
• İdrar kötü kokuludur.
• Sık idrara çıkma ve idrar yaparken yanma hissi meydana gelir.

Bel Soğukluğu Hangi Yöntemlerle Tedavi Edilir?

Bel soğukluğu tedavisinde genellikle çiftler aynı anda tedavi edilir. Tedavi edilmediği taktirde hem kadında hem erkekte kısırlık görülebilir. Antibiyotik tedavisi ile tedaviye başlanır. Ancak penisilin grubu antibiyotikler bu tedaviye karşı direnç gösterir. Tedaviye ek olarak sık sık cinsel sağlık taramaları yapılmalı ve eğer varsa farklı hastalıklar da tedavi edilmelidir. Bunların dışında cinsel yaşam için koruyucu önlemler alınmalıdır. Şüpheli ilişkilerden kaçınılmalı ve yukarıda sayılan belirtiler gözlemleniyorsa vakit geçmeden doktora başvurulmalıdır. Göz ardı edildiği taktirde büyük sorunlara yol açabilir. Kadınlarda idrar kanalı ve fallop tüpleri(döllenmenin olduğu yer) zarar görebilir ve hiçbir şekilde geri dönüşümü olmayabilir.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu