Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListelerSağlık

Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür?

Çocuklarda Yüksek Ateşin Belirtileri Nelerdir? Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür? Detaylı bilgiyi içeriğimizde bulabilirsiniz.

istanbul temizlik şirketi

Vücutta herhangi bir zamanda sıcaklığın artması ateş olarak tanımlanır. Yüksek ateş, her zaman bir enfeksiyonun varlığını düşündürür. Bu nedenle de öncelikle ateşin kaynağını ve neden yükseldiğini bulmak gerekir. Yeni doğan ve küçük çocuklarda özellikle kış mevsiminde hava şartlarından dolayı sık olarak hastalanmalar ve buna bağlı olarak ateş belirtisi görülür. Ateş, aynı zamanda vücudun savunma mekanizmasının sürekli tetiklenmesi anlamına da gelir. Bebekte veya çocukta bilinen bir hastalık var ise, belirtiler takip edilerek ona göre tedavi yöntemi uygulanabilir. Ancak bazı hastalıklar çok sinsi bir şekilde ilerlediği için, yükselen ateşin nedeni hemen bulunamayabilir. Çok detaylı araştırma gerekebilir. Bu da uzun bir süreci kapsayabilir. Özellikle akut olarak ortaya çıkan kan ve bulaşıcı hastalıklarda, ateş sık görülür ancak hastalık teşhisi net olarak koyulamaz.

Çocuklarda Yüksek Ateşin Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda Yüksek Ateşin Belirtileri Nelerdir?

Ateş yükseldiğinde birden fazla belirti verebilir. Farklı hastalıklarla karıştırılabilir ve teşhis koyulmada gecikme yaşanabilir. Basit bir enfeksiyon hastalığında görülen yüksek ateş belirtileri genel olarak her çocukta görülebilir. Bu belirtiler arasında:

• Halsizlik
• İştahsızlık
• Vücudun ısısında yükselme
• Kasılma
• Titreme
• Huzursuzluk
• Ağlama atakları
• Kandaki lökosit sayısının yükselmesi

Sayılabilir. Bu gibi belirtiler ortaya çıktığında hiç beklemeden bir acil servise başvurabilir, hemen müdahale edilmesini ve ateşin düşürülmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür?

Yüksek ateşe zamanında müdahale etmek çok önemlidir. Zamanında düşürülmeyen ateş daha da artarak havaleye ve bunun sonucunda kalıcı hasarlara neden olur. İnatçı ateşleri, evde kulaktan dolma ve çevreden edinilen bilgilerle düşürmeye çalışarak vakit kaybedilmemesi gerekir. Her uygulama kişiye özel ve hastanenin acil servisinde yapılmalı, doktor ve hemşireler tarafından bireyler gözetim altında olmalıdır. Eğer fiziki koşullar hastaneye gitmeye imkan vermiyor ise, ılık bir duş aldırılmalı daha sonrasında alın, kol altı, kasıklar, el içi bilekler boyun gibi bölgelere ılık nemli bez bırakılarak ateşin biraz daha hızlı düşmesine etki edilebilir. Bunun dışında farklı ilaçlar, farklı kür veya karışımlar kesinlikle denenmemelidir. Sağlıklı günler dileriz.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu