Instagram takipçi satın al
Tarih

Filmlerin Tarihi Hakkında İlginç Gerçekler

Film endüstrisi Dünya'nın en gelişmiş endüstrilerinden biridir. Şimdi sinema tarihinin nerede başladığına birlikte ince detaylarıyla bakalım.

istanbul temizlik şirketi

Film endüstrisi Dünya’nın en gelişmiş endüstrilerinden biridir. Tabi ki, bu ilginç ve heyecan verici, bazen yönetmenler dünya çapında milyonlarca insanın kalbinde yer tutacak bir film oluşturabiliyorlar. Bu sadece filmle bitmiyor, film endüstrisi genel olarak insanların hayatlarını etkiliyor. Popüler sinema, insan yaşamında bir dizi değişiklik gerektirir, örneğin, filmin kahramanının tişörtü sezonun en moda özelliklerinden biri olabilir. Sinema tarihinin nerede başladığına birlikte bakalım.

Auguste ve Louis Lumiére
Auguste ve Louis Lumiére
Lumiére kardeşler tarafından çekilen “L’Arrivée d’un train en gare de la Ciotat” adlı kısa film ilk film olarak kabul edilmektedir. Bu iki dakikalık video 1895’te çekildi. Filmin 50 saniye boyunca gösterilmesi büyük bir sıçrama yaptı ve bir bütün olarak sinema için bir itici güç haline geldi.
The Story of The Kelly Gang
The Story of The Kelly Gang

İlk uzun metrajlı film Avustralya’da çekilen “The Story of The Kelly Gang” olarak kabul edilir. Dramatik türdeki filmin süresi 60 dakikadır, 26 Aralık 1906’da Melbourne Athenaeum Salonu’nda gösterildi.

LaCucaracha Becky sharp Gone_With_the_Wind

Renkli sinemanın ortaya çıkışının 1917’de Herbert Kalmus ve Daniel Comstock tarafından Technicolor teknolojisinin icadı ile ilişkili olduğuna inanılmaktadır. Bu teknolojiyi kullanan ilk renkli kısa film “La Cucaracha” 1934’te gösterime girdi. “Becky Sharp” adlı tam renkli film 1935’te gösterildi. Bu arada, bu teknoloji kullanılarak çekilen romana dayanan “Rüzgar Gibi Geçti” filmi o zamanın en başarılı ve popüler filmlerinden biriydi.

The Jazz Singer
The Jazz Singer

6 Ekim 1927’de “The Jazz Singer” prömiyeri sessiz film döneminin sonu olarak kabul edilir. Warner Brothers şirketi tarafından yapılan film, ses oyunculuğu ile ilk tam uzunlukta filmdi. Filmler şu anki hale gelmesi için böyle aşamaları geçmişti.

Modern filmler de bizi şaşırtabilir. Mesela şu anda en uzun film Danimarka yapımlı “Modern Times Forever” olarak kabul ediliyor. Bu film 240 saat sürüyor, bu filmi izlemek için 10 gün geçirmeniz gerektiğini hayal edebiliyor musunuz? Dünya’nın en uzun filminin konusu oldukça basit, en büyük ahşap endüstrisi şirketi Stora Enso’nun, insanlığın ortadan kalkması koşullarında zamanla yok edileceğini gösteriyor.

Stora Endo Binası
Stora Endo Binası

Dünyadaki en pahalı filmi, 300 milyon dolar harcanan “Karayip Korsanları 3: Dünyanın Sonu”  sayılmaktadır. Pahalı ve popüler aktörlere ek olarak, film böyle bir bütçeyi oluşturan dünya çapında çekildi. Ancak neyse ki film yapımcılarına bu ücreti üçe katlayarak geri ödedi ve dünya çapında yaklaşık 1 milyar dolar toplayan en yüksek hasılatlı filmlerden biri oldu.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu