Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Kas Yapmayı Hızlandıran Yiyecekler

istanbul temizlik şirketi

1. Her Öğün Protein

Her Öğün Protein

Protein kas gelişiminize katkı sağlamanın yanında kaslarda oluşabilecek hasarları da hızlı onarıcı etkiye sahiptir. Protein içeren besinler nasıl tüketilmelidir? Sabah kahvaltısında yumurtanın sadece beyazını tüketmeniz ilk öğünde protein alımınızı tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Sadece yumurta beyazı kullanarak yumurta ile omlet yapabilirsiniz veya haşlayarak tüketebilirsiniz. Gün içerisinde beyaz et mutlaka tüketmelisiniz. Tavuk veya hindi eti derisiz ve yağsız olacak şekilde öğlen öğünü yada ara öğün olarak tüketilmeli. Bu iki önemli protein besinin dışında somon balığı, yağsız dana eti, ton balığı, soya gibi protein içeren bir çok besin yağsız olacak şekilde tüketilebilir.

2. Lifli Gıdalar

Lifli Gıdalar

Lifli gıdalar bilindiği üzere her insan için sağlıklıdır. Lifli besinler suyu emerek tokluk hissi yaşamanızı sağlar bu sayede sürekli yiyecek tüketimi yapmanızı engeller. Ekmek içerisinde lif oranı düşüktür ve ekmek ile beslenen biri çok daha çabuk acıkır buda vücutta kilo yığılmasına neden olur. Yulaf ezmesi lif deposu olan besinlerden dir . Kas oluşumunu destekleyen besinlerin başında yulaf ezmesi yer alır. Gün içerisinde 25 gr lifli besin tüketmek durumundasınız. Lifli besinlerin tüketiminin ardından bol su içme isteği oluyor bu da vücut için faydalı bir eylemdir. Günlük hayatımızda kolaylıkla bulabileceğimiz lifli gıdalar; ıspanak, patates, brokoli, yulaf ezmesi, domates, karpuz, muz, fasulye gibi yapısal bakımdan birbirine benzeyen besinlerdir.

3. Yumurta

Yumurta

Spor yapan bir çok kişiden duyulmuştur ki yumurta kas oluşumu için baş gıdadır. Ancak sayı olarak herkesin bünyesine göre farklı sayıda tüketilmelidir. Tüketim esnasında sarısı değil beyazı kullanılmalıdır. Bazı kişilerde 15 yumurta beyazı sabah kahvaltısı için uygun bir miktarken bazı sporcular için bu sayı 2-3 olarak sınırlandırılır. Bunun uygulamasını bir spor eğitmenine danışılmalıdır.

4. Soya

Soya

Türk mutfağında kullanılmayan soya sos olarak daha yeni yeni tanınmaya başlıyor. Uzak doğudan gelen soya amino asit içeriği olarak oldukça zengindir. Beyaz et veya kırmızı ete alternatif olarak tüketilen soya kas oluşumunda es geçilmeyecek temek gıdalardan biri. Günlük tüketim miktarınız vücut oranınıza göre hesaplanmalıdır.

5. Tavuk

Tavuk

Bir tavuğun 3’te biri protein ögesidir. 100 gr tavuk eti yediğinizde 33 gr protein vücudunuza almış olursunuz. Takibi tavuk tüketimi yaparken yağsız ve derisiz olmasına özen göstermelisiniz. Öğlen yemeklerinde mutlaka sığır eti, somon veya tavuk tüketilmelidir. Haşlanmış olarak tüketilmesi sporcular için ve diğer herkes için en sağlıklı olan pişirme yöntemidir.

6. Balık Eti

Balık Eti

Omega 3 bakımından zengin olan balıkların tüketimi vücut geliştirme yapan arkadaşlar için uygundur. Somon balığı, ton balığı soğuk deniz balıkları olduğu için omega 3 kaynağıdır. Gün içerisinde protein ihtiyacının karşılanmasında önemli yer tutarlar bir balığın 4’te biri proteinden oluşur. 100 gr balık eti yediğinizde 25 gr protein almış olursunuz.

7. Spor İle Orantılı Gıda Tüketimi

 Spor İle Orantılı Gıda Tüketimi

Her gün düzenli spor yapan biri protein ve lifli gıda tüketiminize düzenli olarak yapmalıdır. Zira gün içerisinde yeterli miktarda spor yapmayan birisinin günde 15 yumurta beyazı tüketmesi vücuduna ağır gelecektir o besinleri yakmayacaktır ve bir çok problem ile karşılaşmasına neden olacaktır. Hafif spor yapan kişiler Böğürtlen, muz, süt, avakado, elma gibi hafif lifli ve proteinli gıdaları tüketmelidir. Çok ağır sporlar ile yakılması gereken besinleri yiyerek ve yatarak kas oluşumunu tabi ki de sağlayamazsınız.

8. Yulaf Ezmesi

Yulaf Ezmesi

Her insanın tüketmesi gereken yulaf ezmesi sağlık açısından çok önemlidir. Kan şekerini düzenler ve vücuttaki pisliklerin temizlenmesine yardımcı olur. Su tutabilen yiyeceklerin başında geldiği için su tüketiminizi artırarak vücudun temizlenmesini sağlar. Ekmek yerine yulaf tüketilmesi tokluk hissini artırır ve daha fit bir görüntüye ulaşmanızı sağlar. Yulaf esmesi nasıl yenir sorusuna cevap olarak karışımlar denebilir. Muz, armut, süt içerisine bir kaşık yulaf ezmesi atıp karıştırın gün içerisinde bu karışımı tüketin. Yulaf ezmesinden ekmek ve krep yaparak her öğünde diğer besinler ile destekleyebilirsiniz. Sabah kahvaltısında yulaf ezmesi tüketmek için süt içerisine veya yoğurt içerisine bir kaşık yulaf ezmesi karıştırmanız yeterli olacaktır.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu