Instagram takipçi satın al
SağlıkListeler

Kalp Atışlarında Düzensizlik Neden Olur?

Kalp Atışlarında Düzensizlik Neden Olur? Öncelikle, kalp sistematik düzen içindedir. Olan bu düzenin bozulmasına da ritm bozukluğu denir.

istanbul temizlik şirketi

Kalp Atışlarında Düzensizlik Neden Olur? Öncelikle, kalp sistematik düzen içindedir. Olan bu düzenin bozulmasına da ritm bozukluğu denir.  Ritim bozukluğu birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Kalbin yapısına baktığımızda, 4 adet kapakçığın olduğunu görürüz. Bu kapakçıklar, kirli kanının temiz kana karışmasını engeller. Bu kapaklardan herhangi biri veya birkaçında problemler oluştuğu takdirde, ritim bozukluğu meydana gelebilir. Bunun yanında kalbi besleyen damarlarda oluşmuş olan tıkanıklıklar da kalp atışlarındaki düzensizliği beraberinde getirebilir.

Hipertansiyonun Sebebi Ritim Bozukluğu Olabilir

Hipertansiyonun Sebebi Ritim Bozukluğu Olabilir

Hipertansiyon da büyük ölçüde ritim bozukluğu oluşumunu sağlayabilir. Nedeninden bahsetmek gerekirse; hipertansiyon dediğimiz rahatsızlık damarların yapısını bozar. Birçok damara zarar verdiği gibi kalpteki damarların da yırtılmasına sebep olabilir. Bunun yanında bir diğer komplikasyonu da kalp kasında genişlemeye neden olmasıdır, kalpte büyüme gerçekleşir ve böylelikle, kalbin kasılma fonksiyonlarında büyük ölçüde azalma oluşur ve bu da kalp yetersizliğine sonrasında da ritim bozukluğuna sebep olur. Ayrıca, her şeyde zararı olduğu gibi burada da karşımıza çıkıyor, alkol ve sigara. Çok tüketilen alkol ve sigara da kalp ritminin bozulmasına bir neden olabiliyor. Tabi ki, stres te ritim bozukluğu için bir sebep oluşturabiliyor. Eğer önceden bir kalp krizi geçirdiyseniz bozulan kalbin dokusu da ritim bozukluğunun başlıca sebepleri arasında bariz bir şekilde gösterilebilir. Ayrıca, kullanılmış olan bazı ilaçlar da ritim bozukluğunu beraberinde getirebilir.

Başka bir önemli husus ta, tiroid bezinin az veya çok çalışmasıdır. Bakıldığında, tiroid bezi çok fazla hormon üretimi sağlarsa, birçok organ gibi kalp te bundan etkilenir. En tehlikeli komplikasyonu ise kalp çarpıntısı olarak görülür. Bu esnada aşırı uyarılmış olan kalp hızını 100’ün üzerine çıkarıyor ve bu da bozukluğa neden olabiliyor. Tiroid bezinin yukarıda bahsettiğimizin aksine az hormon üretmesi halinde de kalp yine bundan etkileniyor. Bu durumda da kalp ritmi yavaşlıyor ve kalp kasının kasılmaları zayıflar hale geliyor ve kalp yetmezliği başlıyor.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu