Instagram takipçi satın al
Oyun Dünyası

En Çok Oynanan Online Oyunlar

istanbul temizlik şirketi

Dünya üzerinde çok bilinen ve her ülkeden milyonlarca kullanıcısı olan online oyunlar oldukça fazla. Her yıl geliştirilen ve yenilenen bu online oyunlar arasında en iyi online oyunlar olarak belirlenen ve en çok oynanan online oyunlar olarak karşımıza çıkan 10 oyun şu şekilde sıralanıyor.

  1. Knight Online

Knight Online

Milyonlarca oyuncusu bulunan online oyun uzun yıllardır hayatımızda ücretsiz olarak indirilip oynanabilen oyun NTTGame tarafından yayınlanmıştır. Oyun içerisinde 4 ana karakter vardır bunlar Savaşçı, okçu, büyücü, rahip sınıfıdır. Her birinin farklı yetenekleri olan bu karakterlere sahip olarak oyuncular kurdukları online grup için savaşırlar. Oyun çok uzun süredir piyasada olduğu için en çok kullanıcıya sahip online oyunlardan başı çekmektedir.

  1. Transformice

Transformice

Fransız tasarımcılar tarafından geliştirilen online oyun bir harita üzerinde oynanan oyunun açıklaması olarak harita üzerinde gezerek peynir toplamak ve fare deliğine tekrar geri dönmek gerekir. Her peynir kullanıcıya puan getirir seviye atlayan kullanıcılar şaman olarak adlandırılır ve bir üst seviyeye geçerek diğer kullanıcılara yardım etmeye başlarlar. Bu şekilde seviyeler ile yükseltilen oyunun da dünya çapında kullanıcısı mevcuttur.

  1. Silkroad

Silkroad

Tarihi bir macera yaşatan oyunun dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı mevcuttur. Oyunda Türkçe dil desteğinin bulunması Türk kullanıcılar için avantaj sayılabilir. Oyunda iki temek meslek yer alır. Avcılar ve hırsızlar. Eski dünya üzerinde ticareti yansıtan oyun içerisinde oyuncular karakterlere sahip olurlar ve online olarak savaşmaya başlarlar. Oyun içerisinde gerekli EXP toplayarak bir üst seviyeye çıkarlar. Diğer dünya oyuncuları ile de irtibat kurabilen oyuncular gruplar kurarak birlikte savaşabilir.

  1. Point Blank

Point Blank

Birçok ülkede oynanan oyunlardan bir de Point Blank‘dır. Oyunun temeli nişancılığa dayanır. Savaş oyunu olarak kurgulanan oyun ilerisinde rütbeler vardır. Tecrübe puanı toplayarak yükseltilen rütbelerden en yükseği Genelkurmay Başkanı olarak adlandırılır. Oyun içerisinde savaşmanıza yardımcı eşya ve envanterleri alabilmeniz için oyun parası vardır. Oyun parasını gerçek para ile satın alabileceğiniz gibi oyun içerisinde gelişim yaparak da kazanabilirsiniz.

  1. Dota 2

Dota 2

Online strateji oyunlarının en bilinenlerinden biridir. Çok oyunculu bir savaş oyunu olarak tasarlanan Dota 2 içerisinde 110 çeşit karakter bulunmaktadır oyuncular bu karakterlerden birini seçerek 1 seviyeden oyuna başlarlar. En fazla 25. seviyeye kadar çıkan oyuncular oyun esnasında oluşturdukları grup ile savaşarak karakterlerini geliştirmeye çalışırlar. Savaş esnasında kazandıkları deneyim puanı sayesinde level atlarlar ve her level atladıklarında özellikleri güçlenir.
S4 League

  1. Metin2

Metin2

Doğu has online olarak karşımıza çıkan oyun uzak doğunun izlerini taşımaktadır. Online oyu içinde daha önceleri 4 ana karakter varken şuan bu 5 olmuştur. Ninja, şaman, savaşçı, sura ve lycan olarak belirlenen karakterlerin her birinin farklı özellikleri vardır. Her biride kendi içlerinde 2 kategoriye ayrılırlar. Örneğin savaşçı karakterini seçen oyuncular 5. seviyeye geldiklerinde yakın dövüş savaşçısı, uzak dövüş savaşçısı olarak bir seçim yapmak durumundadırlar. En çok oynanan online oyunlardan biri olan Metin2 içerisinde kişisel lonca savaşlarının yanında oyun içerisindeki tehlikelerle de savaşılır. Oyuncular savaşarak seviyelerini yükseltirler. Gerçek para ile oyun parası satın alarak gerekli envanterlerini geliştirebilirler.

  1. Wolf Team

Wolf Team

Çok oyuncu ile oynanabilen Wolf Team kurt adamlar ve insanların savaşını konu alır. Milyonlarca oyuncusu olan dünya çapında meşhur oyun harita üzerinde belli bölgelerde oynanıyor ve kurt adamlar insanlar arasında savaş stratejileri geliştirilerek oyun kazanma çabasına giriliyor.

  1. Counter Strike CS:GO

Counter Strike CS:GO

Nişancı oyunu olarak tasarlanan oyun içeriğinde belli kalıp yerler vardır bu yerler içerisinde iki takım oluşturulur. Bir grup Counter diğer grup ise teröristlerdir. Karşılıklı stratejiler geliştirilerek ve yetenekli atışlar ile oynanan oyunda kazan takım para kazanır ve kendisine bomba, silah gibi mühimmatlar alabilir. Oyuna başlama esnasında bir harita belirlenir ve savaşın nerede geçeceğine karar verilir bu esnada oluşturulan takımlar haritayı inceleyerek kazanma stratejileri geliştirir.

  1. Legend Online

Legend Online

2012 yılında ilk facebook oyunu olarak karşımıza çıkan oyunun ana dağıtıcısı Oasis Games’dir. Oyun içerisinde 3 karakter vardır bunlar savaşçı, yaycı ve büyücüdür. Oyunda karakterler ne fazla 80. seviyeye kadar yükselirler. Oyunun kuralları cehennemden gelen yaratıklara karşı birlikler halinde savaşmaktır. Her karakterin farklı savaşma yöntemi bulunur ve oluşturulan birliklere giren oyuncular puan kazanırlar. Bu şekilde savaşarak seviyeleri yükselten savaşçılar savaş esnasında para kazanarak isterlerse parayı biriktirirler isterlerse kendilerine envanter alarak gelişimlerine katkıda bulunurlar.

  1. League of Legends

League of Legends

2009 tarihinde piyasaya çıkan oyunun bir anda olağanüstü bir oyuncu kitlesi oluşmuştur. Dünya çapında en çok oynanan online oyunların başında yer alıyor. Toplam 4 adet haritası bulunan oyunun 3 farklı oyun tarzı bulunuyor. Online takım ile oynanan oyun için online bir takım kurmak gerekmektedir. Oyun ilk etapta anlaşıla bilmek adına yapay zekaya karşı savaşma imkanı sunmaktadır bu sayede haritayı anlayabilir oyun taktikleri geliştirebilirsiniz. Haritadaki yollar üzerinden belli zaman dilimlerinde yaratıklar üzerinize saldırır. Bu canavarları öldürerek puan kazanılır ve karakter geliştirilir. Karşı takımın kulesine vararak şampiyonunu öldürmeniz halinde oyunu kazanmış sayılırsınız. Takım oyunu olarak karşımıza çıkan bu oyun şuan tüm dünyanın gündemindedir. Özel olarak turnuvalar düzenlenmekte ve kazanan takımlara ödüller dağıtılmaktadır.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu