Instagram takipçi satın al
İlginç BilgilerListeler

Henüz Cevaplayamadığımız 10 Basit Soru

Bilimin herşeye yanıtı “olmadığını” biliyoruz fakat 2015’te olduğumuzu düşünürsek artık gelecekte sayılırız. Şimdiye kadar cevabını almamız gerekirdi dediğimiz 10 konu var.

istanbul temizlik şirketi

Bilimin her şeye yanıtı “olmadığını” biliyoruz fakat 2015’te olduğumuzu düşünürsek artık gelecekte sayılırız. Şimdiye kadar cevabını almamız gerekirdi dediğimiz 10 konu var.

 

10- Hava Türbülansı Nasıl Çalışıyor?

Hava Türbülansı Nasıl Çalışıyor?

Uçağa binen bir çok kişi pilotun birazdan türbülansa gireceğiz, kemerlerinizi sıkıca bağlayın anonsunu duymuştur. Uçuş güvenliğinin çok önemli olmasına ve bu konuda herşeyi bilmemiz gerektiğine rağmen türbülansların nasıl işlev gördüğünü aslında bilmiyoruz. Bilim adamlarının konu ile ilgili kafası çok karışık. Einstein’ın ünlü sözlü ” Ölmeden önce umarum kuantum fiziğini biri açıklığa kavuşturur ya da ölürsem umuyorum Allah bana türbülansı açıklar” . Türbülansın ortaya çıkmasını araştırmada ortaya çıkan zorluk, jet motorun oluşturduğu koşulları yeniden oluşturmakta. Yani kimyasal reaksiyonşar, yüksek basınç ve ısı koşulları. Eğer bir gün türbülansı çözebilirsek, belki birgün dünyada oluşan fırtınaları, hortumları açıklayabiliriz. Böylece verilen hasarlar en aza indirilebilir.

9- Kediler Neden Mırıldar?

Kediler Neden Mırıldar?

 

Kediler her zaman mutluyken mırıldamaz. Sır çok daha derindir. Kedilerde mırıldama organı diye bir şey yok aslında. Kedinin anatomisinde buna neden olan şey hala keşfedilemedi. Bir teori kedinin gırtlağının genişlemesi fakat bu henüz kanıtlanamadı. Fakat kedi mırıldanmasının frekansı incelediğinde bunun kemikleri iyileştirme hızının artırıcı etkisi olduğu görülmüştür. Belki de doğada böyle bir güç var fakat henüz bir farkında değiliz. Ayrıca neden bunun mutluluk sesi olduğunu düşündüğümüzü açıklar. Sadece kediler için faydalı değil bizi de mutlu eden bir ses mırıldama sesi.

8- Uyku Sırasında Olan Düşme Hissi

Uyku Sırasında Olan Düşme Hissi

Uykuya dalma esnasında düşüyormuş hissi oluşur. Hepimizin başına gelmiştir. Nedeni bilinmemektedir, bir çok teori ortaya atılmıştır. Vücudumuzda rahat olmayan, yüksek bir yerde uyuklarken bizi uyandırma mekanizması var. Düşme riskine karşı alınan bir tedbir. Fakat bu teoriyi kanıtlayan bir şey mevcut değil.

7- Mıknatıslar Tam Olarak Nasıl Çalışıyor?

Mıknatıslar Tam Olarak Nasıl Çalışıyor?

Magnetizma gözlenebilen evrende çok önemli bir fenomen. Bir çok doğa olayını açıklamakta kullanıyoruz. Fakat kendisi henüz tam olarak açıklanamadı. Örneğin, elektrikle yüklenmiş parçacıklar nasıl oluyor da oluşan magnetik alan parçaları birbirinden uzak tutmaya yetiyor? Neden iki kutup var? Kuzey ve güney… Bunu açıklamak için kuantum seviyesine inmemiz gerekiyor. MIT sadece magnetizmayı araştırmaya adanan özel bir laboratuvarı bile bulunmaktadır. Parçacıkların neden manyetik alanı takip ettikleri bir sırdır.

6- Zürafaların Neden Uzun Boyunları Var?

Zürafaların Neden Uzun Boyunları Var?

Evrim teorisine göre uzun boyunlu zürafalar hayatta kalırken kısa boyunluların nesli tükenmiştir. Aslında bu tam olarak doğru değil. Uzun boyun avantaj sağlamaz çünkü zürafalar genellikle kendi boylarından daha kısa olan yaprakları eğilerek yemektedirler. Uzun boyunun zürafalara tam olarak ne avantaj sağladığı bilinmemektedir. Bir teori uzun boyun çiftleşme aracı olarak kullandığıdır bu teoriyi destekleyen birşey yoktur. Uzun boyun uzaktan görüleceği için savunma anlamında da bir avantajı yoktur. Uzun bacakları olduğu için uzun boyun olmuştur diyenler de var. Ancak bunların hepsi tahminden öteye gidemiyor.

5- Kuşlar Nasıl Göç Eder?

Kuşlar Nasıl Göç Eder?

Hepimizin bildiği şey, kuşların kuş ayı gelmeden uzaklara göç ederek soğuktan kaçtıkları ya da yumurtlamak için iyi yerlere ihtiyaç duymalarıdır. Fakat bunu nasıl yaptıklarını bilmiyoruz. Bilim dünyasında kuşların göçü büyük bir sır olarak kalmaya devam etmektedir. Genç kuşların büyüklerini takip ederek bu yolları öğrendiklerini söyleyenler de var, dünyanın magnetik alanını takip ederek göç edebildiklerini söyleyenler de var. Tam olarak doğru koordinatları nasıl bulduklarını bilmiyoruz. Keşke sırlarını bizimle paylaşsalar, teknolojik olarak ileriye gideriz.

4- Yerçekimine Neden Olan Şey Ne?

Yerçekimine Neden Olan Şey Ne?

Newton 350 yıl önce bu çalışmanın öncüsüydü. Bugün bu konunun çözüldüğünü düşünürüz çoğumuz ancak evren ile ilgili bildiklerimiz arttıkça yerçekimi ile ilgili ne kadar az şey bildiğimizi anlamaya başlıyoruz. Dünyadaki 4 güce parçacıkların neden olduğunu biliyoruz. Fakat yerçekimi için bu geçerli değil. Yerçekimi atom altı parçacığını keşfedemiyoruz. Yerçekimi elektromanyetik güçten 1040 kat daha güçsüz olsa da galaskileri bir arada tutan güçtür. Çok zayıf olduğu için laboratuvar ortamında keşfedilememektedir.

3- Hafızamıza Bilgileri Nasıl Kaydediyoruz ve Nasıl Geri Çağırabiliyoruz?

- Hafızamıza Bilgileri Nasıl Kaydediyoruz ve Nasıl Geri Çağırabiliyoruz?

Bilim vücudumuzdaki bir çok fonksiyonun işleyişini açıklamakta iyi bir iş çıkardı fakat hafıza sistemi kafa karıştıran bir konudur. Beynin çalışması incelendiğinde bilgilerin tek bir alanda değil birçok çok alanda kayıtlı olduğu görülmektedir. Bir bilgi çağrılırken beynin bir çok bölgesi aynı anda aktif olmaktadır.

2- Kadınlar Neden Menopoza Girmektedir?

Kadınlar Neden Menopoza Girmektedir?

Çocuk doğurma yetisini neden kaybettikleri konusunda kimsenin bir fikri yoktur.

 

1- Rüya Nedir?

Rüya Nedir?

Bir amacı var mı yoksa sadece işlevsiz bir eylem mi bilinmiyor.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu