Instagram takipçi satın al
Faydalı Bilgiler

Ev Alacaksınız.. Peki Ama Nelere Dikkat Etmelisiniz?

istanbul temizlik şirketi

Tüm birikiminizi heba etmek istemezsiniz öyle değil mi? 11 madde ile nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenin..

Ev sahibi olmak hepimizin hayalidir. Kira ödemeden, dilediğimizce tadilat-onarım yapabileceğimiz, istediğimiz gibi dizayn edebileceğimiz bir ev. Kirada olanlar bilirler, öyle canınızın istediği gibi şekillendiremezsiniz kiraladığınız evi. Bazı ev sahipleri vardır ki duvarları boyayacağınız renge varana kadar karışırlar. İnsanı çileden çıkaran bir durum evet. Kötü komşu insanı ev sahibi yapar derler fakat kötü ev sahibi de insanı ev sahibi yapar.

Yıllarca çalıştınız didindiniz para biriktirdiniz (ki bu çok zor günümüz şartlarında bir ev parası biriktirmek) veya kredi ile almayı düşünüyorsunuz ya da miras kaldı. Ev almayı düşünüyorsunuz artık o kötü ev sahibinizden kurtulmak için.. Peki nelere dikkat etmelisiniz.

1: Öncelikle iş yerinize yakın olmalı. Her sabah işe giderken bir buçuk saat, eve dönüşte de bir buçuk saatinizi yolda geçirmek istemezsiniz. Ulaşım alternatiflerini iyi araştırın.

2: Evin yakınlarında okul var mı? Hep çocuksuz bir aile olarak kalmayacaksınız. Çocuğunuz olduğunda 10 km ötedeki okula her gün bırakmak veya servise vermek biraz maliyetli olabilir.

3: Hastanealışveriş merkezi gibi yerlere yakınlığını da araştırın. Hatta akrabalarınıza yakınlığını dahi göz önünde bulundurmalısınız.

4: Eğer bir firmadan ev alacaksanız tanınmış bilinmiş güçlü projelerine güvenilen firmaları seçin. İkinci el bir ev alacaksanız da bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederiz.

5: Binanın deprem yönetmeliğine uyup uymadığını mutlaka araştırın.

ev alırken : Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

 

6: Binanın iç ve dış cephe yalıtımlarını göz önünde bulundurun. Isı, ses, su yalıtımına sahip mi? Yangın tehlikesi için gerekli tedbirler alınmış mı kontrol edin.

7: Kredi kullanarak ev alacaksanız şayet, evin tapu durumunu iyi araştırın. Kat irtifakı veya kat mülkiyeti olan daireleri tercih etmeniz yararınıza olacaktır.

8: Konutu alacağınız kişi bir firma değil de şahıs ise, hak sahibi yani mülkün adına kayıtlı maliki olup olmadığını mutlaka araştırın. Dolandırılabilirsiniz..

9: Ev üzerinde herhangi bir ipotekhaciz gibi bir durum olup olmadığını öğrenin.

10: Eğer mümkünse mutlaka projeyi inceleyin. Evin projeye uygun biçimde inşa edilip edilmediğini öğrenmelisiniz. Hatta kadastro müdürlüğünden evin bulunduğu konumun haritalarını araştırın. Evin yakınlarına sağına soluna önüne arkasına yarın öbür gün hangi inşaatların yapılabileceğini öğrenin.

11: Evi üzerinize alacağınız tarihe kadar olan çevre temizlik vergisi, emlak vergisi, su, elektrik, doğalgaz, aidat ya da herhangi bir borcu olup olmadığını öğrenin.

Tüm bunları yaptıktan ve herhangi bir sıkıntı olmadığına ikna olduğunuz evi alın ve gönül rahatlığı ile oturun.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu