Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşamYaşam - insan

Yüksek Sıcaklıkta Çay İçmek Kanser Riskini Arttırıyor

istanbul temizlik şirketi
Yüksek Sıcaklıkta Çay İçmek Kanser Riskini Arttırıyor

Amerika Birleşik Devletleri üzerinde faaliyet gösteren bir araştırma şirketinin paylaştığı sonuçlara göre çayı yüksek sıcaklıkta iken içmek gırtlak kanserine kadar yol açabiliyor. Bunun gırtlak kanseri haricinde de ciddi hasarlara yol açabileceğini belirten uzmanlar, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Çayı 60 Derece Üstü Sıcaklıklarda İçmek Zararlı

Açıklamalara göre çayı 60 dereceden daha yüksek sıcaklıklarda içmek sağlığımız için oldukça zararlı. Bu yüzden çayı doldurduğumuz andan sonra birkaç dakika beklemek daha yararlı olacaktır. Özellikle ülkemizde bu denli bir çay tüketimi olduğunu da düşününce ekstra bir özen göstermemiz gerektiği ortada. Zaman zaman televizyon ekranlarında yapılan doktor konuşmalarında da bu konuya değiniliyordu. Ancak ilk kez araştırma yapılarak bu tamamen bilimsel bir sonuca bağlandı.

ABD’li araştırmacılar, yaşları 40 ve 75 arasında değişen 50 bin kişiyi 5 yıl boyunca gözlemledi. Bu aşamadan sonra ise 317 kişide gırtlak kanseri olduğu belirlendi. Araştırmanın sonunda ise sıcaklığı en az 60 derece olacak şekilde günde yaklaşık 3 büyük bardak çay içmenin kanser riskini %90 arttırdığı belirlendi. 

Ülkemizdeki kafe ve restoranlarda çay makinelerinin 90-95 derece ısıda işlem yaptığını düşününce, çay servisi edildikten sonra birkaç dakika bekleyip ardından içmeye başlamak en iyisi olacaktır.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu