Instagram takipçi satın al
Yaşam - insanListeler

Ölmeden Önce Mutlaka Yapmanız Gereken 20 Şey

En çok yapmak istediklerinizi yaparak hayattan daha fazla keyif almaya başlayacaksınız. Peki, bunlardan kaçını yaptınız? İşte ölmeden önce yapmanız gereken 20 şey…

istanbul temizlik şirketi

“Yapamadan ölürsem gözlerim açık gider” dediğiniz bir şey var mı? Herkesin böyle bir listesi olmalı. Hayatınızda en çok yapmak istediğiniz şeyleri belirleyin ve bunları mutlaka yapmaya çalışın. Hayattan daha fazla keyif almaya başlayacaksınız. Peki, bunlardan kaçını yaptınız? İşte ölmeden önce yapmanız gereken 20 şey…

Yabancı Dil Öğrenin

Yabancı Dil Öğrenin

Boşuna dememişler “bir dil bir insan” diye. Yaşarken mutlaka anadilinizin dışında başka bir dil daha öğrenin ve mümkünse o dilin konuşulduğu ülkelere seyahat edin. Yabancı insanlarla anlaşabiliyor olmak size harika hissettirecek.

Kan Bağışlayın

Kan Bağışlayın

“Kan bağışı hayat kurtarır”. Ölmeden önce yapılacaklar listenize eklemeyi unutmayın.

Tüplü Dalış Yapın

Tüplü Dalış Yapın

Tabi yapmak için önce eğitimini alın. Böylece daha derinlere inebilirsiniz. Denizin altındayken dünyayla bağlantınız kesilecek ve muhteşem bir deneyim yaşayacaksınız. Ölmeden önce mutlaka yapılmalı.

Kamp Yapın

Tüplü Dalış Yapın

Doğa hayatı size uzak geliyor olabilir ama bir geceliğine de olsa aileniz ya da arkadaşlarınızla kampa gidin ve gece çadırda uyumanın keyfini çıkarın.

Paintball Oynayın

Paintball Oynayın

Oynaması oldukça zevkli. Özellikle kalabalık arkadaş grupları ile çok daha zevkli. Ölmeden önce yapılması gereken eğlenceli aktiviteler arasında.

Rollar Coaster’a Binin

Rollar Coaster'a Binin

O korkuyla karışık eğlencenin verdiği adrenalini mutlaka yaşayın. Türkiye’de en büyük ve en hızlı Rollar Coaster Tuzla’da.

Kitap Yazın

Kitap Yazın

Bu dünyaya bir iz bırakmanın en iyi yolu bir eser bırakmaktır. Bunu isterseniz kitap yazarak isterseniz bir şarkı besteleyerek ya da bir resim çizerek yapabilirsiniz.

Bir Akşam Times Square’de Olun

Bir Akşam Times Square'de Olun

Amerika’ya giderseniz, Times Square’i mutlaka görün. Özellikle akşam gitmenizi tavsiye ediyoruz. Burası dünyanın en önemli meydanı.

Snowboard Yapın

Snowboard Yapın

Dünya üzerinde en çok keyif alacağınız sporlardan biridir. Tabi öncesinde en az 1-2 saat eğiticisinden ders almayı da unutmayın.

Yunuslarla Yüzün

Yunuslarla Yüzün

En azından hayatınızda 1 kez olsun yapmanız gereken bir aktivite.

Güneşin Doğuşunu İzleyin

Güneşin Doğuşunu İzleyin

Daha önce hiç yapmadıysanız, mutlaka yapın. Özellikle yazın deniz kenarında arkadaşlarınızla birlikte sabahlayabilirsiniz. Güneşin doğuşunu izlemek insana ayrı bir huzur ve keyif veriyor.

Dans Dersi Alın

Dans Dersi Alın

İster tango, ister vals, ister hip-hop. Tarzının ne olduğu fark etmez, ama ölmeden önce bir dansı öğrenmeye çalışın.

Las Vegas’a Gidin

Las Vegas'a Gidin

Amerika’nın şatafatını anlatan bu şehir, dünyada mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında. Las Vegas’a gelirseniz blackjack oynamadan da geri dönmeyin.

Yağmurda Öpüşün

Yağmurda Öpüşün

Filmlerin o klasik sahneleri artık birer klişe olsa da, siz yine de gerçek hayatta ölmeden önce 1 kez olsun yağmurda öpüşün.

Başka Bir Ülke Görün

Başka Bir Ülke Görün

Bir pasaport alın ve mutlaka başka bir ülkeyi daha görün. Farklı insanlar, yeni yerler keşfetmek çok iyi hissettirecek. Ölmeden önce mutlaka yapılması gerekenler arasında.

Klasik Eserleri Okuyun

Klasik Eserleri Okuyun

Kitap okumayı çok sevmiyor olsanız bile, klasik eserleri mutlaka okuyun.

Bir Korkunuzu Yenin

Bir Korkunuzu Yenin

Bu korku böcekler, yükseklik ya da asansör korkusu olabilir. Eğer bir korkunuz varsa, ölmeden önce onu mutlaka yenin.

Bir Hafta Çevrimdışı Olun

Bir Hafta Çevrimdışı Olun

Telefonsuz, televizyonsuz ve internetsiz bir hafta geçirin.

Yeni Bir Lezzet Deneyin

Yeni Bir Lezzet Deneyin

Birçoğumuz, özellikle söz konusu yemek olduğunda alışkanlıklarımızın dışına çıkmak konusunda pek cesur değiliz. Ancak hayatınızda bir kez olsun mutlaka farklı bir mutfaktan lezzetler denemenizi öneriyoruz.

24 Saat Uyanık Kalın

24 Saat Uyanık Kalın

Mutlaka yaşanması gereken bir deneyim. Özellikle yılbaşı gibi ya da arkadaşlarla toplanılan gecelerde bunu yapabilirsiniz.

Bizim hazırladığımız ölmeden önce yapmanız gereken 20 şey bunlardan ibaret. Sizin de eklemek istediğiniz olursa yorumlara belirtmeyi unutmayın.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu