Instagram takipçi satın al
HaberlerOtomotiv

Yerli Otomobilin İlk Prototipi 2019 Cenevre Otomobil Fuarında Görücüye Çıkacak

istanbul temizlik şirketi

Yerli Otomobilin İlk Prototipi 2019 Cenevre Otomobil Fuarında Görücüye Çıkacak

Yerli otomobil projesinin başında bulunan koordinatör Metin Sancar, 2018 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda yerli otomobille ilgili önemli açıklamalar yaptı. Sancar, üretilecek olan yerli otomobilin ilk prototipinin 2019 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda sergileneceğini söyledi.

Metin Sancar, “Prototipi düzenli bir planlama ve takvimle yetiştirebiliriz. 2019’da prototipin bitmesini hedefliyoruz. 1 Şubat’tan itibaren işe başladım. Ekibimizi kuruyoruz.” diye ekledi.

26 yıllık havacılık deneyimi olan Metin Sancar, fuarda gördüğü otomobil teknolojilerinin artık havacılık sektörünü hiç aratmadığını, yerli otomobilinde seneye bu fuarda görücüye çıkacağını belirtti.

Sancar sözlerine şöyle devam etti: “Cenevre Otomobil Fuarı’nda prototipleri sergilemeyi düşünüyoruz. 2021 yılında da seri üretime geçilmesi planlanıyor. Şuan yerli otomobil için 3 versiyon gündemde. 5 versiyona da çıkabilir. Araç yüzde 100 elektrikli olacak. Tamamen sıfırdan bir proje olacak. Herhangi bir mevcut prototipten yararlanılması da şimdilik gündemde değil.”

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu