Instagram takipçi satın al
HaberlerOtomotiv

Yerli otomobilin fiyatıyla ilgili açıklama yapıldı

istanbul temizlik şirketi

Yerli otomobil ile ilgili en çok merak edilen konuların başında gelen fiyatıyla ilgili TOGG CEO’su Gürcan Karakaş bazı açıklamalar yaptı.

TOGG genel merkezinde yapılan toplantıda TOGG CEO’su Gürcan Karakaş yerli otomobil hakkında merak edilen bir çok soruya cevap verdi. Yerli otomobilin fiyatı, yerli otomobil fabrikası ve otomobilin imalat süreci hakkında açıklamalar yaptı.

Yerli otomobilin fiyatı

Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak?

Yerli otomobil ilk tanıtıldığı andan itibaren büyük çoğunluğun merak ettiği konuların başında kesinlikle yerli otomobilin fiyatının ne olacağıydı. Tanıtım sırasında yapılan açıklamada ilk olarak C-SUV modelinin satışı yapılacağı söylenmişti. Bu aracın satış fiyatının hali hazırda aynı segmentte satışı yapılan otomobillerle rekabet edebilecek bir fiyata sahip olacağını söyledi.

Bu segmentte satışı yapılan otomobillerin satış fiyatları 250 ile 300 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Karakaş fiyat konusunda net rakam vermese de bu fiyat aralığında olacağını söylememiz mümkün. Ön sipariş konusuna da değinin Karakaş, şimdilik yerli otomobil için ön satış düşünmediklerini belirtti.

Yerli otomobil fabrikası ne zaman kurulacak?

Yerli otomobilin Bursa’da üretileceği daha önce tanıtım sırasında belirtilmişti. Fabrika ile ilgili de çok soru gelmesi üzerine TOGG CEO’su Gürcan Karakaş bu konuya da değindi. Mayıs 2020’de fabrikanın yapımına başlanacağı yaklaşık 12 aylık süreçte kaba inşaatının tamamen bitmesini beklediklerini söyledi.

Yeni kurulacak fabrikanın tamamen akıllı fabrika konseptinde olacağına da özellikle değindi. İki binadan oluşacak olan fabrikanın tasarımının da özel olacağını ifade etti.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu