Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşamYaşam - insan

Yerli ağrı kesici ilaç üretimine başlandı

istanbul temizlik şirketi
Yerli ağrı kesici ilaç üretimine başlandı

İlk Yerli Ağrı Kesici Üretimine Başlandı

Ülkemizin ekonomisine olumsuz etki yapan ilaç sektörünün yükü bir nebze de olsa azaltılmak isteniyor. Halkımızın ağrı kesici ilaç kullanım oranı Avrupa’da üst sıralarda yer almakta. Durum da bu olunca her yıl yüz binlerce ağrı kesici ilaç ithal edilmek zorunda kalınıyor. Bu durumun önüne geçmek için de yerli olarak ağrı kesici ilaç üretimine başlanma kararı alındı.

Ülkemizde faaliyet gösteren TK, ilaç şirketi iş ortağı olan World Medicine tarafından yerli olarak ilk selekoksib etken maddeli ilaç üretimine başlanacak.

Ülkemizde her yıl yapılan toplamda 16 milyarlık ilaç ithalatının bu hamleyle bir nebze de olsa hafifletilmesi hedefleniyor.

TK İlaç Yönetim Kurulu Başkanı yaptığı açıklamalarda şu sözlere bulundu: “Selekoksib etken maddesinin dünya genelinde oldukça ciddi bir yeri var. Amerika’da yılda 5 milyon kutudan fazla satılmaktadır. Türkiye pazarına da girdik. Burada ithalatı minimize etmeye çalışıyoruz. Şu anda selekoksib etken maddesi içeren ilacımızı değişik isimlerde 10 ülkeye ihracatı yapılmakta. Türkiye’de çok ciddi olarak ithalat vardır. Bu ithalat 16 milyarın üzerinde bir rakamdır. Bu ilaç önümüzde ki günlerde ihtiyaç arttığında ithalatın miktarı azalacaktır. Bu ihtiyacın büyük bir kısmı Türkiye’de üretilen ilaçlar tarafından karşılamaya çalışacağız.”

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu