Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Oppo’dan Yapay Zeka Destekli Sistem Hızlandırma Hyper Boost

istanbul temizlik şirketi
Oppo'dan Yapay Zeka Destekli Sistem Hızlandırma Hyper Boost

Özellikle oyun performasını artırak için bir süre önce Huawei tarafından kullanıcıların hizmetine sunulan grafik hızlandırma işlemi bir akım haline geliyor gibi gözükmekte. Çinli tepefon üreticisi Oppo son günlerde piyasaya sürdüğü amiral gemisi akıllı telefonlarıyla pazardaki payını genişletmeye başlarken, şimdide yapay zeka teknolojisinin de kullanıldığı Hyper Boost isimli yeni teknolojisiyle sadece telefonun grafiklerini değil aynı zamanda sistemin tamamının hızlanmasını sağlayacak.

Oppo Hyper Boost nedir?

Çinli üretici Oppo pazardaki en büyük rakiplerinden birisi olan Huawei gibi sadece tek alana odaklanmak yerine telefonda kullanılacak uygulamaların performansını ve sistem akıcılığının da bu bu yeni teknolojiyle hızlamasını sağlamayı planlıyor. Yapay zeka sayesinde grafik birimi ile birlikte işlemci, bellek, depolama, ekran ve bağlantı yongaları gibi bir çok yapıyı optimize edilebiliyor.

Hyper Boost teknolojisi Davranış Ayarlama – BAS diye adlandırılan yeni bir fonksiyon üzerinde şekilleniyor. Bu fonksiyon ile  donanım frekansını sadece 0.2 milisaniye gibi kısa sürede optimize edebiliyor. Bu sayade anlık olarak istenen alanda hızlandırma yapılabiliyor. Ayrıca bu sistem donanım üreticileri için de geri bildirim sağlama özelliğne sahip.

Oyunlarda performans artışının ile birlikte uygulama ve sistem akıcılığında da önemli oranda artış sağlıyor. Örneğin WeChat uygulamasında akıcılık artışı yüzde 20 olurken, okunmamış mesajlara girişlerde hız %23.5 ve GIF yüklenmesi ise %35.9 artıyor.

Oppo, Huawei’nin aksine statik bir hızlandırma yerine daha dinamik bir çözüm üretmeyi tercih etmiş vaziyette. Yapay zekâ ile desteklenen bu teknolojiler kullanıcının kullanım alışkanlıklarını ve donanımın davranışlarını kısa sürede öğrenerek Hyper Boost çözümünü daha faydalı hale getirmeyi sağlıyor. Yapay zekâ desteği sonraki güncellemede gelecek.

Hyper Boost başlangıç olarak Oppo R17 ve Oppo R17 Plus modellerine uygulanmaya başlayacak. Diğer Oppo modellerine ise yıl sonuna kadar Hyper Boos güncellemesi verileceği belirtiliyor.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu