Instagram takipçi satın al
ListelerSağlık

Kilo Verirken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

istanbul temizlik şirketi

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi kesinlikle kilo vermek. Öncelikle yapılan yanlış yeme tercihlerinden dolayı aldığımız azla kiloları diyetle hemen vermek mümkün olmaya biliyor. Bu sırada diyet yapıyorum ama neden kilo veremiyorum diyebilirsiniz. Bu sorunuzun birden fazla cevabı var ve herkes için aynı cevap geçerli değildir. Öncelikle kilo vermeyi düşünüyorsanız kilo almanıza sebep olacak bir takım zaaflarınızdan kurtulmanız gerekmektedir ve zayıflamak isteyenlere zor gelen kısım aslında budur. Kimisi diyet yaparken sporu ihmal eder kimisi de yediğine dikkat etmeden sadece spor yapar.

fastfood yiyenler kilo alır

Eksiklik burada başlamakta aslında, geç kahvaltı yapmak, yararlı besinlerden yararlanmak yerine abur cubur türü şeyleri tercih etmek de kilo sorununu ortaya çıkarmaktadır. Bir örnek vermek gerekirse, diyete başlayan bir insan o diyetten bir fayda göremiyorsa ki görmek istediği sonuç hızlı kilo vermektir ve bu hiç bir zaman yararlı bir sonuç olmaz. Beraberinde hastalıklar da meydana çıkar. Kilo vermek isteyenlerin yaptığı büyük hatalardan biridir ya hep ya hiç mantığı. Öncelikle bu mantığı kafamızdan almalıyız.

Kilo veremememin önemli bir nedeninin de aktivite eksikliği olduğunu unutmayın. Aslında çoğu zaman çok yemek yediğimiz için değil aktif bir hayatımız olmadığı için kilo almaktayız. Yürümeyi aktif olmayı hayatımızın önemli bir yerine koymalıyız. Çünkü aktif olmak hem sağlığımız açısından hem kilo dengemiz açısından oldukça yararlı bir aktivitedir. Bu yüzden sağlıklı her insan günde en az 5.000 adım yürümelidir.spor ve diyet ikisi bir arada daha büyük sonuc verir

Başka bir soruna gelecek olursak yediklerimize dikkat etmemek de kilo almamızın temel nedenlerindendir. Çoğu insanın balık yemediğini düşünürsek bu büyük bir eksikliktir. Küçük yaşta çocuklarımıza balık ürünlerinden yararlanmamız gerektiğini aşılamalıyız.

Et ürünlerinden süt ürünlerinden en faydalı şekilde yararlanmalıyız. Kilo vermek isteyen, dengeli bir kiloya ulaşmak isteyen her insan, sağlıklı yaşamak isteyen her insan doğamızın yararlı besinlerinden mümkün olduğunca faydalanmalıdır.

Bir de çağımızın önemli sorunlarından birini unutmamak lazım fastfood yiyecekler… Kilo almanın önemli bir sorunu olan bu yiyeceklerden uzak durmak sağlık açısından çok önemlidir. Ama maalesef insanları bu düşünceden soyutlamak oldukça zor gözüküyor. Ama bu tür yiyeceklerden uzak durup metabolizmamızı hızlandırmalıyız.

Son olarak özetlemek gerekirse, bir sürü diyet programı denedim ama kilo veremiyorum dememek için bol bol yürümeli, sporu hayatımızın bir parçası yapmalı, yediklerimize hayatımızın her evresinde dikkat etmeliyiz. Çocuklarımız için spor yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Sağlıklı yaşamak, dengeli bir kiloya ulaşmak bizim elimizde. Herkese bu mantığı aşılarsak kilo konusunda sorunlarımız azalacaktır ve daha sağlıklı bir yaşamımız olacaktır.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu