Instagram takipçi satın al
Yaşam

Yalnızlık öldürüyor mu?

istanbul temizlik şirketi

“İnsanın insana verdiği en değerli şeydir yalnızlık.” Edip Cansever

İnsanın insana verdiği en değerli şey gerçekten yalnızlık mı? Bu kadar asil bulduğumuz şey aslında bir duygusal sağlıksızlık halidir ve sonuçları da vahimdir.

Yalnızlık duygusal anlamda yemek yeme bozuklukları, depresyon ve alkolizm gibi sonuçlar doğurabiliyor. Bedensel sağlık açısından ise yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve bağışıklık sisteminin baskılanmasına sebep oluyor. Bu baskılama da enfeksiyonlardam başlayıp kanserlere kadar pek çok hastalığa sebep olabilmektedir.

[irp]

Yalnızlığın bu bilgilerin de ışığında, erken yaşta ölüm olasılığını yeni yapılan çalışmalara göre %26 oranında artırdığı bulunmıştur. Aynı zamanda günde 15 adet sigara içen kişi ile yaşam süresi beklentisi olarak benzer değerlere sahip olduğu bulunmuştur. Obeziteden ise iki kat tehlikeli bulunmuş.

Yalnızlık öldürüyor mu

Bu bilgiler ışığında yalnızlığın değerini tekrar bir gözden geçirin. Yalnızlık kişisel bir kavramdır. Kalabalıklardan sosyal olarak kopuk hissetme durumudur. Ancak yine yalnızlığın en iyi tanımını Özdemir Asaf yapmıştır.

 

Yalnızlık

İnsanın kendi kendine mektup yazmasıdır

Ve dönüp dönüp onu okuması

Yalnızlığın da ötesidir

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu