Instagram takipçi satın al
SinemaListeler

En İyi Hapishane Filmleri

Konusu nedeniyle geneli hapishanede geçen filmleri sevenler için hazırladığımız en iyi hapishane filmleri listemizden izlemediğiniz film varsa mutlaka izleyin.

istanbul temizlik şirketi

Konusu nedeniyle geneli hapishanede geçen filmleri sevenler için hazırladığımız en iyi hapishane filmleri listemizden izlemediğiniz film varsa mutlaka izleyin.

1) Yeşil Yol (The Green Mile)

Bir hapishane görevlisi Paul Edgecomb, mahkumların son yolculuklarında görevlidir. Bir gün John Coffey isimli siyahi ve cüssesi büyük bir adam, 2 küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum edilir. Peki mahkum gerçekten suçlu mudur? Paul ve John’un arkadaşlığı ve John’un idamına kadar bir süreci izlediğimiz bu filmde, yürekler dayanmaz. Bir çok ödüle layık görülen Yeşil yol, en iyi hapishane filmlerinde listemizde tabi ki yer alıyor.

2) Geçmişin Gölgesinde (American History X)

Derek, babası siyahiler tarafından öldürülünce kendi öfkesini dizginleyemeyerek nefret dolu bir insana dönüşür. Bu nefreti hayatına başkalarına da saldıracak kadar yön verir. Bir gün iki siyahiyi öldürerek bir katil olur ve hapishaneye yollanır. Gönderildiği hapishanede yaptığı şeyleri ve nefretini düşünmek için çok zamanı olacaktır.


Mutlaka izlemeniz gereken korku filmleri görmek için hemen tıkla!


3) Brubaker

Henry Brubaker, Wakefield hapishanesine atanan bir hapishane müdürüdür. Cezaevinin durumunu koşullarını öğrenmek amacıyla hapishaneye mahkum olarak gizli bir kılıkla girer. Hapishanedeki koşullarının ne kadar zor olduğunu ne kadar zor olduğunu öğrenmesi çok uzun sürmeyecektir. Suistimaller ve haksızlıklar arasında doğru bildiğini yapmak düşündüğü kadar kolay değildir.

4) Kaçış Planı (Escape Plan)

Dünyanın en iyi güvenlik uzmanlarından biri olan Ray Breslin, kendisinin inşa ettiği hapishaneye suçlu olarak girer. Böylece hapishanenin güvenliğini test edip, kendi  hapishanesinden kaçmayı başarabilecek mi görebilecektir. Hapishanenin tanınmış mahkumlarından olan ve sadece daha iyi hapishane şartları isteyen Emil ile arkadaşlık kuran Ray’ın planı çok daha farklıdır.


İzlemedim Derseniz Üzüleceğiniz En iyi Bruce Willis Filmleri listemizi gördünüz mü?


5) Kaçış Planı 2: Hades (Escape Plan 2: Hades)

Önceki filminde dünyanın en güveli hapishanesinden kaçmayı başaran Ray, en güvendiği adamlarından birisi olan Shu Ren’in Hades olarak bilinen bilgisayarlı tekno-terör savaş-labirentinde kaybolması ile yine kolları sıvar. Dünyanın en iyi güvenlik uzmanının artık yeni bir hedefi vardır: arkadaşını kurtarmak! Aksiyonun bitmediği bu filme, en iyi hapishane filmlerinden biri diyebiliriz.

6) Deney (The Experiment) 

Almanca adıyla Das Experiment, bizim ülkemizde Deney adıyla vizyona giren 2001 yapımı filmde, belirli bir miktar para verilerek 20 kişilik ekip oluşturulmuştur. Grupta 8 kişi gardiyan 12 kişi mahkum olarak deneye tabi tutulurlar. Amaç mahkum ve gardiyanların psikolojik durumlarını test etmektir ancak deney gittikçe daha ciddi bir hal almaya başlayacak ve kontrolden çıkacaktır.

7) Hücre 211 (Cell 211)

Gardiyan olmak üzere olan Juan, işe erken geldiği bir gün bir talihsizlik yaşar ve tavandan başına bir parça düşer. Gardiyan arkadaşları da onu 211 numaralı hücreye götürürler.Ancak Juan baygın bir şekilde yatarken hapishanede ayaklanma çıkar ve Juan’ın artık mahkumların arasından canlı çıkabilmek için mahkum rolünü oynaması gerekecektir.

8) Suç Çıkmazı (Felon)

Ailesi ile mutlu ve huzurlu bir hayat süren Wade Porter’un evine hırsız girer. Ailesini korumak amacıyla hırsızları öldüren Wade artık bir katildir ve 3 yıl süreyle yüksek düzey güvenlikli hapishaneye mahkum edilir. Hapishane koşullarını ne derece kötü, yaşanmaz düzeyde olduğunu ortaya koyan film, mahkum-gardiyan ilişkilerini de gözler önüne seren bir başyapıt.

9) Son Kale (The Last Castle)

Savaş taktikleri konusunda bilgili general Irwin, bir komple sonucu hapishaneye atılır. Atıldığı hapishanenin müdürü Albay Winter ise mahkumları dize getirmek için elinden geldiğince baskı kurmaya çalışan birisidir. Irwin savaşta öğrendiği taktikleri kullanarak mahkumları koordine edip, Albay Winter’ı görevinden uzaklaştırmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

10) Zindan Adası (Shutter Island) 

Başarılı yönetmen Martin Scorsese’in yönettiği Zindan Adası filminde, Massachussets sahili açıklarındaki bir adada, suç işlemiş akıl hastaları tedavi edilmektedir. Bu yarı hapishane yarı hastane olan binada bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen Teddy ve Chuck’ı bir çok garip olay bekliyordur. Muhakkak izlemeniz gereken hapishane filmlerinden biri, izlemeden geçmeyin.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu