Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitika

Erdoğan’ın Trump İle Sürpriz Telefon Görüşmesi

istanbul temizlik şirketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın ABD Başkanı Donald Trump ile telefonla görüştüğü ve görüşmenin konusununda Suriye ve iki ülke arasındaki ikili ilişiler olduğu açıklandı.

Telefon görüşmesiyle ilgili resmi açıklama Cumhurbaşkanlığı tarafından yapıldı. Açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.”  diye belirtildi. Açıklamanın devamıda ise:

“Görüşmede ikili meseleler ve Suriye’de yaşanan son gelişmeler ele alınmış, siyasi sürecin desteklenmesinin önemi vurgulanmış ve terörün her türüne karşı mücadelede ortak kararlılığın altı çizilmiştir.”

“Cumhurbaşkanımız ülkemizin stratejik ortağıyla yakın ilişkilerini sürdürme arzusunu yeniden teyit etmişlerdir.” ifadeleri yer aldı.

ABD’NİN SURİYE’DEN ÇEKİLMESİ

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLMESİ

“İki lider, ABD’nin Suriye’den çekilme kararının müşterek çıkarlara uygun olarak ve ortak hedeflerine zarar vermeyecek şekilde uygulanması hususunda mutabık kalmışlardır.”

İKİ ÜLKE ARASINDA 75 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ

İKİ ÜLKE ARASINDA 75 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ

“Son olarak ikili ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve 75 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşma konusunda mutabık kalınmıştır.”

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu