Instagram takipçi satın al
Haberler

Türkiye’nin Büyüleyici Güzellikteki 7 Kanyonu

istanbul temizlik şirketi

Macera,heyecan,yeni güzellikleri keşfetmenin bitmek tükenmek bitmeyen hazzını yaşamak isteyen tatilciler için en güzel ortamları kanyonlar barındırır.

Macera ve heyecan dolu bir keşif deneyimi yaşamak isteyen tatilciler için muhteşem deneyimler yaşama ortamı sunan kanyonları bağrında gizler Türkiye. Dünyanın en nefes kesici manzaralarını görmek için illede yurt dışına çıkmak gerekmez. güzel ülkemizin kendisi zaten keşfedilesi güzellikte saklı cennetler diyarıdır.

İşte hepsi birbirinden muhteşem, baş döndüren ve nefes kesici manzaralar sergileyen Türkiye’nin en güzel kanyonları ve kanyonların etkileyici manzaralarını gözler önüne seren fotoğrafları.

1- Köprülü Kanyon

Köprülü Kanyon

Köprülü Kanyon,  Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunur. Kanyonun tam ortasından Köprü çayı akan 14 km. uzunluğa sahip ve 100 metre derinlikte muhteşem bir manzara sergileyen vadi bulunur. Köprü Çayı üzerinde taştan tarihi bir köprü yer alır.

2- Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu

Keşfedilesi güzelliklerle dolu Saklıkent Kanyonu, Antalya ve Muğla illerinin sınırını oluşturmakta olan Karaçay’ın meydana getirdiği nefes kesici nitelikte bir kanyondur.18 kilometrelik bir uzunluğa ve 200 metrelik yüksekliğe sahiptir.En dar yeri 2 metre genişliğe kadar düşer.

3- Ulubey Kanyonu

Ulubey Kanyonu

Uşak ilinin bir ilçesi olan Ulubey sınırları içinde bulunur. Ulubey ve Banaz çayları boyunca devam eden bir ana kanyon ile bu kanyona bağlanan çok sayıda kanyonlardan meydana gelir. Kanyonun içinden geçen Ulubey Çayı, bu doğa harikası kanyona ayrı bir büyüleyici atmosferik ortam katar.

[irp]

4- Ihlara Kanyonu

Ihlara Kanyonu

Aksaray iline bağlı olan Güzelyurt ilçesinin batısında yeralan Ihlara Kanyonu, içerisinde muhteşem doğal güzellikleri, etkileyici tarihi yapıları barındıran bir yeryüzü cennetidir. Bu muhteşem kanyon, Selime köyünden başlar ve Ihlara Köyüne ulaşırak burada sonlanır. Ihlara vadisi olarak da bilinen kanyon, şifalı su kaynakları yönünden de zengin bir yapıya sahiptir.

5- Cehennem Deresi Kanyonu

Cehennem deresi Kanyonu

Artvin’ilinin bir ilçesi olan Ardunç  sınırları içinde yeralır. Dünyanın en güzel kanyonları arasında yer alır. Dünyanın ikinci en büyük kanyonu olma özelliğine sahiptir. Dağların arasında gizlenmiş bir yapıda olan kanyon’un en derin yeri deniz seviyesinden yüksek bir konuma sahiptir. İçinde mağaralara da rastlanan eşsiz bir ortamı barındırır.

6- Sansarak Kanyonu

Sansarak Kanyonu

Bursa ilinin bir ilçesi olan İznik sınırları içinde bulunan Sansarak Kanyonu, turistik bir yerdir. En zor trekking parkurları arasında yerini almaktadır. Macera yaşamak, doğal güzelliklerin doyasıya keyfine varmak isteyenler için muhteşem bir ortam sunmaktadır.

7- Göynük Kanyonu

Göynük Kanyonu

Keşfedilmeyi bekleyen eşsiz doğal güzellikleri içinde barındıran Göynük Kanyonu, Antalya ilinin Kemer ilçesine bağlı bulunan Göynük Mahallesi yakınlarındadır. Göynük’ten 3-4 km. uzaklıkta yer alır. Türkiye‘nin en güzel kanyonları arasında olup görülmeye değer doğa harikası bir yer olma özelliğine sahiptir.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu