Instagram takipçi satın al
Haberler

Türkiye, Akdeniz’de doğalgaz buldu mu?

istanbul temizlik şirketi
Türkiye, Akdeniz'de doğalgaz buldu mu?

Güney Kıbrıs tarafında yayın yapan Fileleftheros gazetesinde çıkan habere göre, Akdeniz’de rezerv arama çalışması yapan Fatih sondaj gemisinin geçtiğimiz günlerde 170 milyar metreküp doğal gaz rezervini keşfettiği iddiasında bulunuldu.

Haberin detaylarında Fatih gemisinin sondaj çalışmalarının başarılı olduğuna değinilirken, Türkiye doğal gaz çalışmalarında geri adım atmayacak’, ‘Türkiye, S-400 füzeleri nedeniyle ABD’den gördüğü onca baskıya rağmen geri adım atmadı’ gibi söylemlerle haberin kaynağı olarak AB gösterildi.

Doğalgaz çalışmalarının ardından Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye bir takım yaptırımlar uygulayabileceğinin yer aldığı haberde, bütün bunlara rağmen Türkiye’nin çok para ve zaman harcadığı sondaj çalışmalarını durdurmayacağını ifade edildi. 

ÇAVUŞOĞLU; KARARLI DURUŞUMUZU SERGİLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Doğalgaz arama çalışmaları ve çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Rumlar iş birliği yapmazsa, Türkiye’nin faaliyetleri sürecek. Türkiye, Doğu Akdeniz’de en uzun kıyıya sahip ülke olarak kendi kıta sahanlığındaki hak ve çıkarlarını kararlı şekilde korumakta. Türkiye olarak öteden beri kuvvetle vurguladığımız tüm adımları sahada birer birer eyleme dönüştürüyoruz. Böylece Rum tarafının Kıbrıs Türklerini dışlayarak ısrarla sürdürdükleri tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerine sahada fiili adımlarla yanıt veriyoruz.” ifadeleri de haberde yer aldı.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu