Instagram takipçi satın al
Haberler

TÜBİTAK, İnsansı Robot Çalışmasına Başladı

istanbul temizlik şirketi
TÜBİTAK, İnsansı Robot Çalışmasına Başladı

TÜBİTAK, İnsansı Robot Çalışmasına Başladı

TÜBİTAK BİDEB‘in düzenlemiş olduğu Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda başarılı olan öğrenciler, Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı Proje Yarışması’nda Türkiye’yi başarıyla temsil ettiler.

Daha lise öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim gibi farklı alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek ve yaptıkları çalışmalarını yönlendirmek, bilimsel gelişmelerine daha fazla katkıda bulunmak için TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından her düzenli olarak yıl Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması yapılıyor. Bu yarışmada başarılı olan öğrenciler, 2000 yılından bu yana Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı Proje Yarışması‘nda Türkiye adına mücadele ediyorlar. Bu yıl mayıs ayında ABD’nin Pittsburgh kentinde, 83 ülkeden bin 100’den fazla projenin katıldığı yarışmada, Türkiye’den 9 proje yarıştı.

Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı Proje Yarışması kapsamında, Türkiye’den Berna Akdeniz ile Leyla Al Masoud’un biyoloji alanında hazırladığı “Kanserden Değil, Geç Kalmaktan Kork” projesi üçüncü olurken, Melih Şahin tarafından matematik alanında hazırlanan “Kuvvet Fark Üçgenleri ile Dizilerin Genel Terimlerinin Formülüzasyonu ve Asal Sayılarla Olan İlişkisi” projesi dördüncü ve Atalay Kutlay’ın kodlama konusunda hazırladığı “RDS Teknolojisiyle Uzun Menzilli Wi-Fi Ağlarına Alternatif Ağ Modeli Oluşturulması” projesi özel ödül kazanarak yarışmayı tamamladı.

Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı Proje Yarışması’nda birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü kazanan öğrenciler, ödül aldıkları alanla ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) tarafından belirtilen çeşitli bölümlere sınavsız olarak yerleştirme veya ek puan uygulamasından yararlanabiliyorlar. Öte yandan söz konusu yarışmada dereceye giren öğrenciler, TÜBİTAK 2205 Yurtiçi Lisans Burs Programı’ndan da faydalanabiliyor.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu