Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitikaTürkiye

Trump’tan yine küstah hareket, mektup yazmış…

istanbul temizlik şirketi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Suriye’nin kuzeydoğusundaki durumla ilgili anlaşma çağrısı yaptığı mektup ortaya çıktı.

Mektupta Trump, Erdoğan’a, “Eğer bu işi doğru ve insani bir şekilde yaparsanız tarih de sizi iyi yazar. Eğer iyi şeyler olmazsa, sizi sonsuza dek hep bir şeytan olarak görürler. Sert adamı oynama. Aptallık etme! Seni sonra arayacağım” dedi.

Trump, ayrıca Mazlum Kobani adlı teröristin anlaşma yapmak istediğini ve bazı tavizler verme niyetinde olduğunu belirtti.

Türkiye’nin bazı sorunlarını çözmek için çok çabaladığını vurgulayan Trump, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, gelin iyi bir anlaşma yapalım! Binlerce kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulmak istemezsiniz ve biz de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemeyiz ve bunu yaparız. Size bunun bir örneğini Pastör Brunson olayında yaşatmıştım.

“Sorunlarınızın bazılarını çözmek için çok uğraştım. Dünyayı yüzüstü bırakmayın. Harika bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum sizinle müzakere etmek istiyor ve daha önce vermedikleri bazı ödünleri vermeye niyeti olduğunu söylüyor. Size güvenerek, (Mazlum kobani’nin) bana yazdığı, yeni elime geçen mektubu da ekliyorum.”

Mektup 9 Ekim 2019 tarihinde yazılmış aynı gün Barış Pınarı Harekatı başlamıştı.

Trump'tan yine küstah hareket, mektup yazmış...

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu