Instagram takipçi satın al
SporHaberlerListeler

Topu çok iyi sektiren birisi futbolcu mu olmalı?

istanbul temizlik şirketi

Bir futbolcuyu sahada en seksi gösteren hareket hangisidir sizce?

Uzun bir degajla topu ta karşı kalecinin yakınına gönderen rakip kaleci mi, yoksa serbest vuruş sırasında futbolcuların yan yana gelip ellerini birleştirerek topu beklemeleri mi? Yoksa bir futbolcunun artistik hareketlerle topu ayak oyunlarıyla ya da kafada sektirmesi mi?

Bir futbolcunun topu ustaca kontrol etme, topla bütünleşme, topa sahip olma, top ile birlikte rahat hareket etme yeteneği, top sektirme becerisiyle ölçülür. Öyleyse topu çok iyi sektiren birisi futbolcu mu olmalı?

Futbolcu olmak elbette ki çok önemli, ciddi anlamda yetenek isteyen, aynı zamanda uzun süre sabırla ve disiplinle çalışma gerektiren bir meslek. ”Ben çok iyi top sektiriyorum, haydi futbolcu olayım bari.” ya da ”Bizim oğlan çok iyi top sektiriyor, futbolcu olsun hem bu işte çok para var” şeklinde düşüncelerle yaklaşılan bu sektörde havlu atan nice kişiler gelip geçmiştir.

Daha eski yıllarda futbol otoritesi olan, futbolun duayeni önemli futbol adamları sokak sokak gezerek gelecekteki sahaların yıldız futbolcusunu keşif turlarına çıkarlardı.

Daha eski yıllarda futbol otoritesi olan, futbolun duayeni önemli futbol adamları sokak sokak gezerek gelecekteki sahaların yıldız futbolcusunu keşif turlarına çıkarlardı.

Mahallelerde kendi aralarında maç yapan çocuklar arasından futbolun parlak çocuğu, altın ayakkabısı olabilecek küçük yetenekleri bularak disiplinli bir şekilde yetiştirmek üzere seçerlerdi. İşte bu seçimlerde baz alınabilecek en önemli aktivite, küçük veletlerin topu çok iyi sektirebilme yeteneğiydi.

Günümüzde bu tarz keşifler artık yapılmıyor. Küçük yaştaki yetenekleri bulup çıkartıp onları yetiştirmekle zaman kaybetmek istemeyen otoriteler, işin kolayına kaçıp ve milyonlarca dolarlık astronomik transfer ücretleri bayılıp; futbolcu eskilerini yağlayıp ballayıp ülkemiz sahalarına kazandırmayı yeğliyorlar! Onlar da kendilerine verilen bu misyonu akşam sefalarında bol bol içerek, ülkemizin şuh kadınlarıyla sabahlayarak layıkıyla yerine getiriyorlar zaten!

Top sektirme gerçekten bir futbolcunun başarısını simgeleyen çok önemli bir yetenek.

Bir futbolcunun topa hakimiyetinin en belirgin kanıtı. Tabii ki topu çok iyi sektiren birisi futbolcu olmalı. Bu yeteneğinin örneğin bir muhasebe bürosunda, bir banka veznesinin arkasında, bir ameliyat masasında hastayı ameliyat ederken, bir mahkeme salonunda müvekkilini savunurken ya da bir sahnede şarkı söylerken heba olmasına asla gönül razı olmamalı.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu