Instagram takipçi satın al
Faydalı Bilgiler

Düğün fotoğrafçılığı için nelere ihtiyaç vardır

istanbul temizlik şirketi

Düğün Fotoğrafçılığı

Öncelikle düğün fotoğrafçılığı için iyi bir fotoğraf makinenizin ve iyi bir flash’ınızın olması gerekiyor, eğer iyi bir makineniz yoksa bu işi amatör olarak para karşılığında yapmamanızı tavsiye ederiz. Yerine göre flash kullanımına özen göstermeniz gerekiyor. Kullandığınız lenslerin de en az fotoğraf makineniz kadar kaliteli olması şart. Aksi taktirde yine fotoğraflarda istediğiniz kaliteyi elde edemeyebilirsiniz.

Eğer fotoğraf çekimini düğün salonunda çekiyorsanız, fotoğraf çekmek için en uygun açıları yakalamaya çalışın. Tele objektif kullanmayı ihmal etmeyin. Bu çektiğiniz fotoğraflardaki görüntü kalitesini hem artıracak hem de daha iyi açılarda fotoğraflar çekmenize neden olacaktır. Düğünün en eğlenceli anlarından fotoğraflar çekmeyi unutmayın. İlginç fotoğraflar ve geceyi hatırlatacak fotoğraflar ne kadar çekerseniz, çektiğiniz fotoğraflarla siz de bir o kadar hatırlanırsınız ve referans elde edersiniz. Özellikle düğünün sahiplerinin akrabalarını sıkça çekmeye odaklanın ancak diğer konukları da ihmal etmeyin. Düğün salonunu düğünden önce etüt edin ve buna göre kendinize bir plan oluşturun. Düğün sahiplerinin memnuniyetini en iyi şekilde elde edebilmeniz için bunlar şart.

dugun-fotorafciligi16

Düğün Fotoğrafçılığı için en çok hangi lensler kullanılır?

Fotoğrafları stüdyoda düğün sonrası çekecekseniz, elinizde iyi ekipmanlar bulunması gerekiyor. Yüksek çözünürlükte photoshop’ta aksamadan çalışacak bir bilgisayar ve arka plan için çok iyi temalar gerekiyor. Bu temaları fotoğrafları çekmeden önce gelin ve damata gösteriyorsunuz ve onlar beğendikleri arka plan ile fotoğraflarını çektiriyorlar. Genellikle arka plan olarak koyu renkli temalar tercih ediliyor veya ilginç olanlar da bazı marjinal çiftlerin de gözdesi olabiliyor. Genelde birçok fotoğrafta modifikasyon yapmanız da şart oluyor. Zira gelinin de damadın da istemediği şeyler olabiliyor. Bu yüzden photoshop’u da iyi bilmeniz gerekiyor. Bu programı ne gelinin ve damadın şeklini değiştirecek kadar kullanmalısınız, ne de onların kötü gözükmesini göz ardı edecek kadar basite almalısınız.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu