Instagram takipçi satın al
İlginç BilgilerListelerTasarımlar ve Sanat

Dünyanın En Büyük ve En İlginç Su Kaydırakları

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılmış olan su kaydıraklarından en hızlıları, en yüksekleri, en ilginçleri ve en büyüklerinden oluşan bir liste yaptım.

istanbul temizlik şirketi

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılmış olan su kaydıraklarından en hızlıları, en yüksekleri, en ilginçleri ve en büyüklerinden oluşan bir liste yaptım. Bunlara benzerlerini ülkemizde de yapsalar çok güzel olurmuş.

1. Boeing 747 Su Kaydırağı

Boeing 747 Su Kaydırağı

Okul öğrencilerine suyun gücünü anlatabilmek amaçlı 10 adet su kaydırağının bulunduğu Oregon’da Evergreen Wings & Waves Waterparkta ki Boeing 747 Su Kaydırağı.

2. Güven Atlayışı Su Kaydırağı

Güven Atlayışı Su Kaydırağı

Bahamalar’da bulunan Atlandis Paradise Adası’nda ki Güven Atlayışı Su Kaydırağı tam 27.5 metre yüksekliğinde ve uzunluğu ise 61 merte. Adını ise kaydıraktan kayanları şeffaf bir tünel ile köpek balığı havuzunun içerisinden geçmesi.

3. King Cobra Su Kaydırağı

King Cobra Su Kaydırağı

Abd’de New Jersey’ de yer alan Siz Flags parkında yer alan King Cobra su kaydırağının uzunluğu 76 metre yüksekliği ise 15 metre. Renkleri ve şeklinin kobraya benzemesi ile de ismini almıştır.

4. Summit Plummet Su Kaydırağı

Summit Plummet Su Kaydırağı

Dünyanın üçüncü en büyük su kaydırağı olan Summit Plummet Su Kaydırağı tam 90 metre uzunluğunda. Kayakta kayarken 100 km hızda gidebiliyorsunuz. Bu parka gitmek için Florida’da Blizzard plajına gitmeniz gerekiyor.

5. The Wildebeest Su Kaydırağı

The Wildebeest Su Kaydırağı

Kanada’da yer alan The Wildebeest Su Kaydırağı dünyanın en büyük 2. su kaydırağı ve başlangıç ile bitiş arası 2.5 dk sürmektedir.

6. The Insano Su Kaydırağı

The Insano Su Kaydırağı

Rekorlar kitabına girmiş bu kaydırak Brezilya’da yapılmıştır. Yüsekliği 41 metre olan kaydırak ile kaymak ise 5 saniye sürüyor.

7. Jumeirah Sceirah Su Kaydırağı

Jumeirah Sceirah Su Kaydırağı

Dubai’de yer alan Jumeirah Sceirah Su Kaydırağı 32 metre yüksekliğinde ve 120 metre uzunluğundadır.

8. Master Blaster Su Kaydırağı

Master Blaster Su Kaydırağı

Texas’da yer alan Master Blaster Su Kaydırağı tam olarak 6 katlı bina yüksekliğinde ve uzunluğu ise 300 metre. Bu kaydırak ayrıca ilk yokuş aşağı kaydırak olma özelliğine sahip.

9. Scorpions Tail Su Kaydırağı

Scorpions Tail Su Kaydırağı

Abd’de yer alan kaydırak sadece 100 metre uzunluğunda ama dünyanın en dik kaydırağı inerken saniyede 15 metre hıza ulaşabiliyorsunuz.

10. Bullet Bowl Su Kaydırağı

Bullet Bowl Su Kaydırağı

İki kişilik bu kaydırak en uzunu değil ama en geniş olduğu kesin.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu