Instagram takipçi satın al
Haberler

Dünyada Zika Virüsü Tehlikesi

istanbul temizlik şirketi
Dünyada Zika Virüsü Tehlikesi

Zika Virüsü Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Dünya Sağlık Örgütünün bütün dünyayı uyardığı yeni tehlike Zika Virüsü. Virüs şimdilik sadece Tropikal Afrika, Güneydoğu Asya, Pasifik Adaları, Orta ve Güney Amerika’da görülse de yinede yayılmasına karşı bütün ülkeler önemlerini almaya başladı.

2016 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Brezilya’da şimdiden bütün sağlık önemleri alınmaya başlandı. 

Zika Virüsün Nasıl Bulaşır?

Virüsün bulaşmasının tek yöntemi Aedes türündeki sivri sineklerin ısırmasıyla bulaşıyor.  Virüsün görüldüğü ülkelerde Brezilya, Jamaika ve Kolombiya da virüsün bulaşmış olabilme ihtimaline karşı kadınlardan 1 yıl süreyle hamile kalmamalarını ve doğum yapmamalarını tavsiye etti.

Virüs kapan anneden doğan çocuklarda mikrosefali (küçük kafa) sendromu görülmektedir. Brezilyada 3500 bebek bu hastalıkla doğmuştur.

Zika Virüsü Bulaştığı Nasıl Anlaşılır?

Virüsün bulaştığı hastalarda Ateşlenme, Gözlerde Kızarma, mide bulantısı, kusma, başta, kaslarda ve eklemlerde ağrılar hastalığı en büyük belirtilerindendir. 

Zika Vürüsü Tedavisi ve Aşısı?

Henüz bu hastalığın bir tedavisi ve aşısı bulunmuyor.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu