Instagram takipçi satın al
Haberler

Suudi Arabistan Kadınların Çarşaf Giyme Zorunluluğunu Kaldırıyor

istanbul temizlik şirketi
Suudi Arabistan Kadınların Çarşaf Giyme Zorunluluğunu Kaldırıyorhaberler.com

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Suudi Arabistan için devrim sayılabilecek bir açıklama yaptı. Salman’ın yaptığı açıklamaya göre, ülkede yaşayan kadınların’saygılı ve uygun’ giyinmesi durumunda ‘çarşaf giyme‘ zorunda kalmayacaklarını belirtti. Salman’ın bu açıklaması ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmesinden kısa bir süre önce geldi.

ULUSAL HABER AJANSLARI, SON DAKİKA OLARAK DUYURDU

Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Selman daha önce de yaptığı açıklamalarda ülkesinin ‘Ilımlı İslam‘a geçiş yapacağına yönelik farklı açıklamalarda bulunmuştu.

Reuters’ın yayınladığı haberine göre, Veliaht Prens’in duyurduğu bu yeni reform bir çok uluslar arası haber ajansları tarafından son dakika olarak duyuruldu.

KADINLAR ÇARŞAF GİYMEK ZORUNDA KALMAYACAKLAR

Buna göre, yıllardır kadınlara yönelik en katı kurallarıyla tanınan Suudi Arabistan’da kadınlar artık ‘Toplum kurallarına uygun ve saygılı’ giyindikleri takdirde çarşaf giyinmek zorunda kalmayacaklar.

Veliaht Prens, CBS kanalıyla yaptığı röportaj sırasında, “Şeriat kanunları gayet açık, kadınların, aynı erkekler gibi, “saygılı” bir şekilde giyinmeleri gerekiyor. Bunun siyah çarşaf şeklinde olması gerekmiyor” diye belirtiyor..

“DİN, SİYAH ÇARŞAFI ŞART KOŞMUYORDU”

"DİN, SİYAH ÇARŞAFI ŞART KOŞMUYORDU"

Salman, “1979 yılından önce Suudi Arabistan’da hayatı doğal bir biçimde yaşıyorduk. Din, siyah çarşafı şart koşmuyordu. Kadının örtünmek için siyahı kullanması kendi seçimidir” dedi.

Prens Selman, Suudi Arabistan’da aşırı dinci akımların bulunmasından 1979’daki İran İslam Devrimi‘ni sorumlu tutuyor.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu