Instagram takipçi satın al
Haberler

Süleymani’nin Cenazesinde İzdiham: Ölü Sayısı Artıyor

istanbul temizlik şirketi

Kasım Süleymani’nin memleketi Kirman’da yapılan cenaze töreninde izdiham çıktı. Kirman’dan gelen ilk  bilgilere göre 40 kişi yaşımını kaybetti. İzdihamın ardından cenaze defini ertelendi.

ABD tarafından düzenlenen operasyonla Bağdat’ta öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’nin memleketi Kiran’da düzenlenecek olan cenaze törenine katılan yüz binlerce kişi bütün cadde ve sokakları doldurdu. Tören sırasında yaşanan izdiham sırsında ise 40 kişinin hayatını kaybettiği ve 250 kişinin yaralandığı açıklandı.

Kasım Süleymani'nin cenazesi

Bağdatta ABD tarafından yapılan saldırıda yaşamını kaybeden İran’ın en önemli isimlerinden General Kasım Süleymani için yapılan cenaze görenlerinin 4. gününde katılım her zamankinden daha fazla oldu. İran yönetimi tarafından daha önce yapılan açıklamada bugün memleketi Kirman’da defnedileceği belirtilmişti fakat cenaze törenine katılanların oluşturduğu izdiham neticesine 40 kişi hayatını kaybetti.

KİRAN’DAN GELEN İLK HABERLERE GÖRE ÖLÜ SAYISI 40’A ULAŞTI

Bölgeden yapılan ilk açıklamada 35 kişinin öldüğü belirtilmişti fakat olayın üzerinden biraz zaman geçmesinin ardından bölgeden yeni haberler geldi ve en son tespit edilen ölü sayısının 40 olduğu söylendi.

Kasım Süleymani'nin cenazesi

KASIM SÜLEYMANİ’NİN DEFİN İŞLEMİ ERTELENDİ

Bugün defin işleminden önce yaşanan izdiham sonrasında General Kasım Süleymani’nin defin işleminin ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. Cenaze töreninin yeni tarihi ile ilgili gerekli açıklamalar daha sonra yapılacak.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu