Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Yeşil Çayın Metabolizmaya Faydaları

istanbul temizlik şirketi

Kateşinler Kilo Vermede Etkili Olur Mu?

Kateşinler Kilo Vermede Etkili Olur Mu?

Kateşinler kilo kaybına iki yönden yardımcı olabilecek güçlü antioksidanlardır. Yağların parçalanmasını ve açlığı tetikleyen iltihaplı bir maddenin üretimini engellerler. Her gün üç bardak yeşil çay içmek, vücut ağırlığı ve kilo çevresindeki azalmaya katkıda bulunabilir.

Fiziksel Aktivite Artışı

Journal of Nutrition tarafından yayınlanan bir araştırmada, yeşil çay kateşinlerinin tüketiminin, abdominal yağ ve serum trigliserit (kan yağı) düzeylerinde egzersize bağlı değişiklikleri arttırdığı ortaya çıktı. Yüz otuz (132) katılımcı randomize olarak iki gruba ayrıldı. Birinci gruba 625 miligram kateşin ve 39 miligram kafein içeren bir içecek verilirken, ikinci gruba 12 haftalık bir süre boyunca kontrollü yeşil çay (39 miligram kafein, kateşin yok) verildi. Diğer grubun diyetleri sabit kaldı ancak haftada en az 180 dakika orta yoğunlukta egzersize katıldılar.

Vücut kompozisyonu, abdominal yağ ve serum trigliserid düzeyleri başlangıçta ve 12 hafta sonra ölçülmüştür. Kateşin açısından zengin yeşil çayı tüketen grupta kilo kaybı, total abdominal yağ yüzdesi, subkutanöz abdominal yağ oranı ve açlık serum trigliserid düzeyleri önemli derecede daha fazla bulundu. Bu kanıt ikna edici görünse de, spesifik tavsiyeler sunacak sonuç çıkarmak için daha fazla çalışma gereklidir.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu