Instagram takipçi satın al
HaberlerTeknolojiTürkiye

Spotify ile RTÜK arasında anlaşma sağlandı, Türkiye ofisi açılıyor

RTÜK tarafından 72 ssaat süre verilen Spofity ile RTÜK arasında anlaşma sağlandı. Spotify lisans almayı ve Türkiye'de ofis açmayı kabul etti.

istanbul temizlik şirketi

1 Ağustos 2019 tarihine Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik 1 Eylül 2020’de tamamen yürürlüğe girdi. Bu süreç içerisinde Amazon Prime Video, Netflix gibi şirketler gerekli lisans başvurularını yaparak Türkiye’de ofis açmayı da kabul ettiler. Spotify, FoxPlay ve bir kaç şirket ise lisans almadı.

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberde Spotify firmasına lisans için 72 saat verildiği yazılmışı ve süreç sonunda lisans alıp Türkiye ofislerini açmazlarsa kısıtlama geleceği belirtilmişti. Bu haber özellikle sosyal medyada çok yankı uyandırırken, yayınlanan firma isimleri arasında Spotify ise en çok konuşulan firma oldu. Türkiye’de dijital müzik platformları arasında en çok kullanılan uygulama olması ise bir çok kişide acaba kapanacak mı kaygısı uyandırdı.

Bugün ise ortaya çıkan bazı iddialara göre RTÜK yetkilileri ile Spotify yetkilileri arasında yapılan görüşmeler olumlu geçti ve firma lisans alıp Türkiye ofisini açmayı kabul etti.

Spotify ile RTÜK arasında anlaşma sağlandı, Türkiye ofisi açılıyor

Yönetmeliğin detayları

Yönetmelikle birlikte yayıncı kuruluşlar artık RTÜK’ten lisans almadan yayın hizmetleri veremiyor. RTÜK’ten yapılan açıklamada, internet üzerinden radyo lisansı için 10 bin TL, internet üzerinden televizyon yayını için 100 bin TL ve internet üzerinden isteğe bağlı yayın hizmeti yayını için de 100 bin TL lisans ücreti alınacağı belirtilmişti.

İnternet ortamından yayın iletim yetkilendirme ücreti de yıllık 100 bin TL olarak uygulanıyor. Yönetmelik gereği yıllık gelirlerinin binde 5’ini de her yıl RTÜK’e verecek olan yayıncı kuruluşlar, RTÜK’ün uygun bulmadığı içerikleri de kataloglarından çıkarmak durumunda.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu