Instagram takipçi satın al
HaberlerOtomotiv

Spor Otomobil Performansı Gösteren Tır, Tesla Semi

istanbul temizlik şirketi
Spor Otomobil Performansı Gösteren Tır, Tesla Semi

Tesla tarafından tanıtımı yapıldığı ilk günden itibaren 500 den fazla ön sipariş alınan Tesla Semi, Elon Musk ve diğer yatırımcılarını mutlu etmeye devam ediyor. Dış görüntüsüyle bile kendisinin diğer tırlardan farklı olduğunu gösteren Tesla Semi, içerisinde bulunan elektrikli motorlar sayesinde inanılmaz bir tork gücü sunuyor. Bir spor otomobil edasıyla sokaklarda dolaştığı görülen tır, videoda arkasında dorsesi olmadan gözüküyor ve yavaş yavaş ilerlerken aniden hızlanmaya başlıyor. Hızlanma ivmesi sıradan spor otomobillerden daha iyi olan tır hem görüntüsüyle, hem performansı hemde ekonomik olması sebebiyle fosil yakıtlı rakiplerinden çok önde olduğunu belirtelim.

Tesla Semi teknik özellikleri nelerdir?

Tesla’nın çığır açan otomobillerinin ardından taşımacılık sektöründe de geleceğinin parlak olmasını sağlayacak Tesla Semi, tam şarjla 800 km yol gidebiliyor, bir üst versiyonunu alınırsa da tek şarjla gidilebilecek yol 1200 km ye kadar çıkabiliyor. 

Birbirinden bağımsız 4 motordan güç alan Semi, boşken 0-100 km/s hızlanması 5 saniye. Bu ortalama süper spor otomobillerle eş değer bir süre ve bir çok spor otomobilden çok daha iyi.  Kasası yük dolu olduğunda ise bu süre 20 saniyeye çıkıyor. 

Firmaların yakıt tasarrufunda bulunmasını da sağlayacak olan tır, iki yılda 200 bin dolar yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Halen geliştirme aşamasında olan tır 2019 yılında testleri tamamlanarak seri üretime geçilecek.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu