Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Soğanda sıfır gümrük vergisi bir süre daha devam edecek

istanbul temizlik şirketi
Soğanda sıfır gümrük vergisi bir süre daha devam edecek

Son dönemlerde cebimizi yakmaya devam eden fiyat artışları hız kazanırken bu artışlardan en çok etkilenenlerin başında mutfak ürünleri meyve ve sebze gelmekte. Neredeyse her meyve ve sebze fiyat artışı yaşarken, birçok yemekte kullanılan soğan dikkat çekiyor. Son birkaç ayda fiyatını neredeyse ikiye katlayan soğanın fiyatının aşağıya çekilmesi için ithalat kapısı açılmıştı. Bu doğrultuda uygulanan sıfır gümrük vergisi kararı da bunlardan biri. Kararın yeterli gelmemesinin ardından sıfır gümrük vergisi uygulaması bir süre daha uzatıldı.

10 Liraya Kadar Soğan Bulunuyor

Mutfakta hanımların birçok yemekte kullandığı soğan fiyatları adeta almış başını gidiyor. Seçimlerin sonrasında terkedilen tanzim satış çadırlarından da istediğini alamayan halk şimdi kara kara düşünmekte. Büyükşehirlerdeki pazar yerlerinde kilosu 6-7 lira aralığında değişen soğan, marketlerde ise 10 liraya kadar alıcı buluyor.

Soğan ve diğer mutfak ürünlerindeki fiyat artışı dönem dönem gıda teröristlerine, stokçulara dayandırılsa da henüz fiyatların aşağı çekilebilmesi için net bir adım atılabilmiş değil. Çiftçi üretim yapabilmek için yeteri destek alamadığını belirtirken özellikle mazot ve gübre fiyatlarına dikkat çekiyor. Belirli aralıklarla sürekli olarak artışta olan mazot fiyatları çiftçinin belini büküyor. Tarlasını sürmek için yeterli mazotu alamayan çiftçi, ekimi yapsa bile ürünlerini beslemek ve korumak adına ilaç ve gübre almakta zorluk yaşıyor. Durum buyken ileride ne gibi çalışmalar yapılacağını ve fiyatların ne yönde seyredeceğini hep birlikte göreceğiz.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu