Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListelerYaşam - insan

Çocukların mutluluğunu sağlamak için 10 altın kural!

Çocuğun mutlu bir çocukluk geçirmesi geleceğini de çok etkiliyor. Bu nedenle bu maddelere kulak vermek lazım.

istanbul temizlik şirketi

Çocuğunuzun aile ortamında mutlu olmasını istiyorsanız, anne-baba olarak yapmanız, uymanız gereken bazı kurallar var. Çocuğun mutlu bir çocukluk geçirmesi geleceğini de çok etkiliyor. Bu nedenle bu maddelere kulak vermek lazım.

1. ANNE BABAYI, BABA DA ANNEYİ SEVMELİ

Çocukları mutlu etmenin ilk temek kuralı onun annesinin babasını babasının ise annesini sevmesidir. Çocuk aile huzurunu ne kadar çok hissederse o kadar mutlu olur.

2. ÇOCUĞUN HER HAREKETİNİ ÖDÜLLENDİRİN

Çocuklar olumlu davranışlarıyla takdir edilmek ister. Takdir edilmenin en güzel yolu onu öven ve onu mutlu eden minik ödüller olabilir.

3. BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRİN

Çocukların bir yetiştin olana dek anne ve babasına ihtiyaç duyar. Çocuğunuza zaman ayırıp onunla vakit geçirirseniz önemsendiğini ve sevildiğini hissedecektir.

Çocukların mutluluğunu sağlamak için 10 altın kural!

4. SEVİLDİĞİNİ HİSSETTİRİN

Bir bakış, bir söz ya da beraber geçirdiğiniz bir gün hiç fark etmez çocuğunuzu sevdiğinizi hayatınızın en kıymetli hazinesi olduğunu ona hissettirin.

5. BİRLİKTE AKTİVİTELERE KATILIN

Çocuğunuzun resme mi ilgisi var birlikte resim yapın, müziğe karşı ilgili mi şarkılar söyleyin. Birlikte yapabileceğiniz aktivitelerin tadını çıkarması için elinizden geleni yapın.

6. ONU SÜREKLİ İKAZ ETMEYİN, BAZEN KURALLARI SİZ ÇİĞNEYİN

Evet… Bazen kendi koyduğunuz kuralları çok aşırıya kaçmadan kendiniz yıkın. Çocuğunuzu şaşırtın gülümsemesini sağlayın.

7. MASAL OKUYUN

Masallar hayal gücünün gelişmesini sağlayarak çocuğun hem sizinle geçireceği bir zaman dilimi yaratır hem de çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur.

8. SORUMLULUK ALMASINA YARDIMCI OLUN

Örneğin sizinle birlikte sofra hazırlamasına, ya da arabanızı yıkamanıza yardım etmesine izin verin. Size yardım etmek istediğinde onu reddederek hevesini kırmayın.

9. ONUN FİKİRLERİNE DE ÖNEM VERİN

Onun da yetişmek üzere bir birey olduğunun farkında olup düşüncelerinin yapılanmasında yardım edin. Söylediklerini dinleyip onu neyin yanlış neyin doğru olduğu konusunda bilgi sahibi yapın.

10. MUTLU AİLENİN BİR PARÇASI OLDUĞUNU GÖSTERİN

Anne ve baba doğru iletişim kurduğu takdirde çocuk içinde bulunduğu ortamında sağlıklı ve mutlu olduğunu bilerek güven içinde olur.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu