Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Goji Berry Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Goji Berry Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Goji Berry neye yarar, nasıl kullanılır gibi bir çok konuda detaylı bilgiler içeriğimizde.

istanbul temizlik şirketi

Son birkaç yıldır ülkemizde adını sıkça duyduğumuz Goji Beryy uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen ve sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir. Kurt yemişi olarak da bilinen Goji Beryy içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile tam bir sağlık deposudur. Daha çok Çin ve Uzak doğuda yetişen ve buralarda uzun yıllardır tüketilen bir meyvedir.

Özellikle televizyonlarda Goji Berry tüketimine dair birçok bilgi duymaktayız. Uzmanlar tarafından tüketilmesi için sık sık önerilerde bulunulan Goji Beryy meyvesi başta kanser olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu görevi görmektedir.

Besin değeri oldukça yüksek olan Goji Berry içerisinde yüksek miktarda sodyum bulunur. Protein açısından zengin olan Goji Berry kalsiyum ve demir bakımından da zengindir. İçerisinde bol miktarda diyet lifi bulunmaktadır. C vitamini özelliği sayesinde de güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Goji Beryy’nin faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir bunları ise şu şekilde sıralayabiliriz.

Goji Berry’nin Faydaları Nelerdir? Goji Berry Neye İyi Gelir?

Goji Berry’nin Faydaları Nelerdir? Goji Berry Neye İyi Gelir?

Kanseri önler:

Goji Beryy’nin faydaları sıralandığında ilk bahsedilen konu kanseri önlemesidir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücuttaki serbest radikaller ile savaşarak oluşturdukları tahribatı ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Düzenli olarak tüketilen Goji Beryy farklı kanser türlerine karşı koruma sağlamaktadır.

Tansiyonu düşürmeye yardımcı olur

Sıklıkla görülen sağlık sorunlarından birisi olan yüksek tansiyon hastalığı Goji Beryy’nin düzenli tüketimi ile önlenebilir. Kan basıncını düşürmeye yarayan Goji Beryy tansiyonunda düşmesini sağlayarak kişinin rahatlamasına yardımcı olur. Ama Goji Beryy tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli detay ise; tansiyon ilacı kullanan hastalar bu meyveyi tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır.

Goji Berry Kalp damar sağlığı için faydalıdır

Goji Berry yüksek miktarda diyet lifi içerir. Bu özelliği de onun kalp damar sağlığı üzerinde etkili olmasına yardımcı olur. Kalp krizi oluşma riskini azaltır. Özellikle yüksek kolesterole bağlı olarak oluşabilecek kalp rahatsızlıklarını ortadan kaldırır. Kanın temizlenmesini sağlayarak damar tıkanıklığı ve damarların etrafında plaka oluşumunu engeller. Kan dolaşımını da arttırmaya yardımcı olarak kan hücrelerinin daha iyi oksijen almasını sağlar.

Şeker hastaları için faydalıdır

Goji Berry içerisinde bulunan betain maddesi özellikle şeker hastalarının sıklıkla yaşadığı bir sorun olan damar hastalıkları ve karaciğer yağlanmalarına iyi gelir. Goji Beryy’nin kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır. Şeker hastaları ilaç kullanıyorsa eğer o zaman doktorlarına danışarak bu meyveyi tüketmelidir.

Astımı olanlar için faydalıdır

Astım ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıkları yaşayanlar Goji Beryy’nin antioksidan özelliğinden faydalanabilirler. Solunum yolları üzerinde etkili olan Goji Beryy astım ataklarının hafif geçmesini sağlar. Astımı geçirme özelliği yoktur ama bronşit rahatsızlığının kısa sürede geçmesine yardımcı olur.

Akciğere faydalıdır

Akciğerde oluşabilecek iltihap sorunlarının giderilmesinde Goji Beryy oldukça faydalıdır. İçerisinde bulunan yüksek miktarda C vitamini sayesinde solunum yollarının rahatlamasına yardımcı olarak akciğer sağlığını korur.

Gözler için faydalıdır

Goji Beryy içerisinde göz için faydalı olan A vitamini, beta karoten ve zeaksantin bulunmaktadır. Gözde yaşa bağlı olarak oluşabilecek görme kayıplarını ortadan kaldırır. Ayrıca katarakt oluşumunu önler. Göz hücrelerini sağlığını koruyan Gojji Beryy hücrelerin çoğalmasına da yardımcı olur.

Anti Aging etkisi bulunmaktadır

Goji Beryy’nin antioksidan bakımından zengin olması ve içerisinde bulunan yüksek lif miktarı cilt üzerinde de faydalı olmasını sağlamaktadır. Serbest radikallerin cilde zarar vermesini önleyerek yaşlanma belirtilerini geciktirir. Cilt sağlığı ile ilgili yaşanabilecek sorunları ortadan kaldırırken cilt kanseri oluşma riskini de azaltır.

Gribe iyi gelir

Gribe yakalananlar vücut direncini arttırmak için Goji beryy meyvesinden faydalanabilirler. C vitamini özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek kısa sürede hastalığın geçmesini sağlar.

Uyku sorunlarını çözmede etkilidir

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller uyku sorunlarını ortadan kaldırarak rahat bir uyku süreci yaşanmasını sağlar.

Sindirim sistemi sağlığını korumaya yardımcı olur

İçerisindeki vitamin ve mineraller böbrek sağlığı ve sindirim sistemi sağlığını korur.

Kilo vermeye yardımcı olur

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller kişiyi tok tutarak zayıflamaya yardımcı olur.

Kalsiyum bakımından zengindir

Kalsiyum bakımından zengin olan bu meyve kemik sağlığı ve iskelet yapısının gelişip sağlamlaşmasını yardımcı olur. Bu yönden de uzmanlar tarafında çocukların Goji Beryy tüketmesi önerilmektedir.

Sinir sitemi üzerinde etkilidir

Merkezi sinir sitemi sağlığını korurken stres giderici özelliği sayesinde de kişinin rahatlamasını sağlar.

Goji Berry’nin Zararları Nelerdir?

Goji Berry’nin Zararları Nelerdir?

  • Çok sağlıklı bir meyve olmasına karşın elbette ki fazla tüketiminin ve bazı ilaçlar ile birlikte tüketiminin yan etkileri bulunmaktadır.
  • Kan inceltici, kan pıhtılaşması önleyici ilaç kullananlar Goji Beryy kullanmamalıdır.
  • Pankreas çalışmasını ve insülin üretimini etkilediği için diyabet ilacı kullananlar Goji Beryy tüketmemelidir.
  • Meyvesi polen alerjisi olanların tüketmemesi gereken meyvelerdendir. Goji beryy tüketildiğinde hapşırma, hırıltı, kaşıntı, gözlerde kaşıntı ve burun tıkanıklığı gibi sorunlar yaşanabilir.
  • Gece tüketildiği zaman uykusuzluk sorununa yol açabilir. Bu nedenle gündüzleri tüketilmesi daha doğrudur.
  • Kan akışını hızlandırdığı için yaşlılarda hemofili sorunun yaşanmasına neden olabilir.
  • Aşırı miktarda Goji Beryy tüketimi kişide baş dönmesine, bulanık görme, halüsinasyon gibi sorunlara yol açabilir.
  • Fazla tüketimi enerji seviyesini arttırdığı için hiperaktiflik, konsantrasyon bozukluğu ve kişide huzursuzluğa yol açabilir.
  • İçerisinde yüksek miktarda selenyum olduğu için hamile bayanların bu meyveyi tüketmesi bebeğin büyümesini etkileyebilir. Bu nedenle hamile bayanlar Goji Beryy tüketmemelidir.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir Yorum

  1. bulunduğum şehirde de üretimi yapılıyor bende bu neye iyi geliyor demiştim sizin sayenizde öğrenmiş oldum çok faydalı oldu teşekkürler başarılarınızın devamını dilerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu