Instagram takipçi satın al
Haberler

Sadece 18 Ay Çalışan Memur 15 Yıl Boyunca Maaş Aldı

istanbul temizlik şirketi

Sadece 18 Ay Çalışan Memur 15 Yıl Boyunca Maaş Aldı

İspanyol El Pais gazetesinde yer alan bir habere göre, İspanya’nın Alicante şehrinde yer alan bir psikiyatri hastanesinde asistan pozisyonunda çalışan bir memurun, 2001 ile 2016 yılları arasındaki 15 yıllık süreçte sadece 18 ay çalıştığı ve sürekli maaşını aldığı ortaya çıktı. 

Çalıştığı süre boyunca sürekli olarak yasal izinlerinin ardından rapor alan adamın, 7 kere 1 yıllık, 3 kerede 1.5 yıllık olmak üzere toplam tam 4.553 gün rapor kullandı. Bu raporlara izinlerini de ekleyince bu süreç içerisinde sadece 18 ay çalıştı.

Konuyla ilgili araştırma yapan Alejandro Moral isimli yetkili, olayın hiç etik olmamasına rağmen, yaptığı her şeyin tamamen yasal olduğunu ve bu nedenle maaşını da alabildiğini belirtiyor. Yasal kurallar içerisinde memur hakkında gerekli soruşturmaların başlatıldığı açıklandı.

Çalışmadığı süre boyunca da 1500 avro maaşını almayı sürdüren adam hakkında açılan davalarda ise Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumunun rapor bittikten sonra kendisine işe geri dönmesinin gerektiğini belirtmediğini kanıtlayarak davaları kazanmayı başardı.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu