Instagram takipçi satın al
HaberlerOtomotiv

Honda, Türkiye fabrikasını kapatmaya karar verdi

istanbul temizlik şirketi
Honda, Türkiye fabrikasını kapatmaya karar verdi

Bir süredir yayılan Honda, Türkiye fabrikasını tamamen kapatacak dedikoduları hakkında bir süre önce yaptığı açıklamada taraflardan süre isteyen şirket şimdi kararını vermiş durumda. Honda yetkililerince yapılan açıklamaya göre şirket, Türkiye’deki fabrikasını kapatacak ve bu şekilde ülkemizde küçülmeye gidecek.

2021 Yılında Tamamen Bitiyor

Honda markasının üretmiş olduğu Civic Sedan araçlarının üretim aşamasında olması nedeniyle şirket 2021 yılına kadar kademeli bir şekilde ülkemizdeki fabrikasını kapatacak. Fabrikanın da kapatılmasının ardından şirketin Türkiye’deki otomobil üretim faaliyetleri tamamen son bulmuş olacak.

Honda firmasının resmi basın alanındaki açıklamalara göre kararın arkasında “küresel otomotiv endüstrisindeki elektrifikasyon alanında yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelere bağlı olarak uygun üretim kapasitesinin sağlanması gerekliliği” bulunmakta.

Şirketin Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, karar ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye’deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor. Çalışma arkadaşlarımızın mutluluğu Honda’nın birincil önceliğidir. Bu küresel kararı mümkün olan en makul şekilde uygulamak adına, beceri geliştirme eğitimleri ve yeniden istihdam yardımı da dâhil olmak üzere, karardan etkilenen çalışanlarımızın ihtiyaç duydukları tüm desteği sağlayacağız. Bu kararın sonuçlarını çalışanlarımız, bayilerimiz ve paydaşlarımızla yakın işbirliği içinde değerlendirmeye devam edeceğiz”

Türkiye’de 22 senedir üretim faaliyetleri yapmakta olan Honda, otomobil üretimi için farklı yollara gidecek. Karardan motor üretiminin etkilenmediğini de hatırlatmak gerek. Ülkemizde Honda motorlar üretilmeye devam edilecek.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu