Instagram takipçi satın al
Haberlerİlginç Haberler

Rizeli Balıkçı Çapraz Döllemeyle Çift Başlı Balık Üretti

istanbul temizlik şirketi
Rizeli Balıkçı Çapraz Döllemeyle Çift Başlı Balık Üretti

Rize’de balıkçılık ile uğraşan Mustafa Memoğlu, sahibi olduğu balık çiftliğinde farklı bir şeyler denemek istedi. Çapraz dölleme yöntemiyle yeni balık türleri oluşturmaya çalışan balıkçı, ortaya çıkan balıkları görünce şaşkına döndü. Çapraz dölleme sonucu oluşan balıklardan bazıları tek gövdede çift başa sahipti. Buna benzer farklı balıkların da ortaya çıktığını açıklayan Mustafa Memoğlu, çalışmalara devam edeceğini açıkladı.

Amaç Daha Lezzetli ve Büyük Balıklar Elde Etmekti

Çalışmalara başlama amacının çiftlikte daha büyük ve lezzetli balıklar üretmek olduğunu söyleyen Mustafa Memoğlu, sonuçları görünce şaşırdığını açıkladı. Balıkçı, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Çiftliğimde 3 ayrı tür balık üretiyorum. Bu yıl farklı bir şey yapmak istedim. Fırtına Deresi’ndeki kırmızı benekli alabalık erkeği ile gökkuşağı kültür alabalığının yumurtasına çaprazlama bir dölleme yaptım. Bir gen değişikliği olsun, nasıl bir ırk çıkacak diye görmek istedim. Bir de yurt dışından gelen kaynak alası ile kırmızı benekli alabalığa da çaprazlama dölleme yaptım ve ilginç bir şeyle karşılaştım. Ben de ilk kez gördüm. Yumurtadan çıkan yavrular arasında 2 başlı olan, göbekten birbirine yapışık değişik bozuk balıklar var. Albino balıkların yanında değişik renklerde balıklarda çıktı.”

Fırtına deresine bu balıklardan salacağını belirten balıkçı gelişmeleri dört gözle beklediğini söyledi.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu