Instagram takipçi satın al
Haberler

PUBG Mobile Hindistan’da Kısıtlandı

istanbul temizlik şirketi
PUBG Mobile Hindistan'da Kısıtlandı

Hindistan’da bir grup öğrenci sınav haftası sınavlarına çalışması gerekirken PUBG Mobile oynadığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Bunun ardından da PUBG Mobile yapımcı şirketi tarafından sadece Hindistan’da olmak üzere günlük belirli bir limit getirildi. Açıklanan karara göre PUBG Mobile, Hindistan’da günlük sadece 6 saat oynanabilecek. Bu süreyi dolduran kişiler ise sistem tarafından otomatik olarak uzaklaştırılacak. Kullanıcının oyuna tekrar girebilmesi için de 24 saat daha beklemesi gerekiyor.

Sosyal Medyada Gündeme Oturdu

PUBG Mobile oyununun Hindistan’da 6 saatle kısıtlanmasının ardından sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Hintli bir grup öğrencinin sınav haftasında PUBG Mobile oynadığı gerekçesiyle tutuklanmasının ardından ülkede oyunun popülaritesi oldukça azalmıştı. Şirket tarafından resmi olarak yaptırımın gelmesi ile birlikte oyunda Hindistan kullanıcılarının gözle görülür seviyede azalması bekleniyor.

Gün geçtikçe kullanıcı kitlesini katlayan oyun, bu yasağın ardından adeta gündeme oturmuş durumda. Karar her ne kadar oyuna sadece eğlenmek ve biraz zaman geçirmek için giren kişilerin çok üzmeyecek olsa da, sürekli olarak oynayan kullanıcılar bu karardan etkilenecektir.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu